Artikel top billede

WhatsApp vil sælge adgang til milliard brugere til virksomheder - brugere får til gengæld gratis tjeneste

Chatbrugerne på WhatsApp skal fremover ikke betale for at bruge servicen. I stedet skal chatteriet sponsoreres af kommercielle virksomheder, der til gengæld får adgang til op mod en milliard brugere.

Facebooks chatselskab WhatsApp er klar til at sløjfe sin pris på 0,99 dollar for et års abonnement, når det først gratis år er overstået.

I stedet vil Whatspp teste, om der er mere forretning i at lade sponsorer som banker, flyselskaber og andre med et drøngodt tilbud betale for at kontakte de knap en milliard WhatsApp-brugere.

Mere specifikt forestiller WhatsApp sig, at flyselskaber eksempelvis kontakter chatterne omkring forsinkelser, mens banken skriver angående en fejlramt transaktion.

"I dag får vi alle den slags tilbud andre steder - igennem tekstbeskeder og telefonopkald. Derfor ønsker vi at teste nye værktøjer, der gør det lettere på WhatsApp," forklarer selskabet i et blogindlæg.

Det skriver The New York Times.

Mange har ikke kreditkort

I sit blogindlæg bliver det understreget, at WhatsApp-brugerne ikke skal udsættes for tredjeparts-reklamer og - spamindlæg.

Med gratis-for-brugere-mod-at-blive kontaktet-af-sponsorer-tilgangen bevæger WhatsApp sig ud i en tættere tilknytning til erhvervslivet, som også kendes fra moderselskabet Facebook.

For Facebook med over en milliard brugere har for nyligt indgået aftaler med blandt andre Uber.

Det kan du læse om her: Facebook slår sig sammen med Uber - bliver direkte fødekanal til Uber-vognbestilling

Facebook købte i 2014 WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner i en af de største handler, it-verdenen nogensinde har set.

Læs også: 
Efter Dells gigant-køb af EMC: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde

Samtidig med, at WhatsApp åbner for sponsorkontakterne, erkender selskabet også, at økonomien med den årlige betaling på knap en dollar (6,78 kroner) ikke holder med selskabets nuværende størrelse.

"Mange WhatsApp-brugere har ikke et debit- eller kreditkort, og de bekymrer sig om, at de vil miste adgangen til deres venner og familie efter det første (gratis) år," lyder det fra WhatsApp, som over de næste uger vil fjerne det lille symbolske beløb for at bruge selskabets service.

Læs også: 
WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook

Her er de 10 apps som din arbejdsgiver hader mest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere