Artikel top billede

Stort opkøb skaber ny dansk it-kæmpe

Prodata Consult udvider bemandingen med 50 procent efter købet af konkurrenten Raft Consulting. Det er kun første skridt i en ny vækststrategi.

It-konsulenthusene Prodata Consult og Raft Consulting fusionerer, efter at Prodata har lagt et ukendt millionbeløb på bordet i en handel, som betyder, at Prodata overtager samtlige aktier i Raft.

Med opkøbet udvider Prodata sin medarbejderstab fra 60 til 90 ansatte, ligesom omsætningen får et boost fra omkring 400 til 550 millioner kroner årligt.

Alle medarbejdere og konsulenter i begge selskaber fortsætter.

Ledelsen fra Raft Consulting fortsætter i chefstillinger i Prodata.

Raft Consultings administrerende direktør Claus Karup Rasmussen forsætter i rollen som COO i det fusionerede selskab, mens Prodatas Søren Rode stadig er øverste chef i selskabet.

Med fusionen bliver Prodata efter eget udsagn landets største spiller indenfor sit markedssegment.

Men ifølge bestyrelsesformand i Prodata Consult, Jens Kyhnæb, er fusionen kun første skridt i en konsolidering, hvor man satser på at købe sig til mere specialiseret viden indenfor udvalgte markeder, som også ligger udenfor Danmarks grænser.

Prodata Consult er tidligere flere gange - seneste i 2013 - blevet kåret som Danmarks bedste it-konsulenthus i Computerworlds Top 100.

Det kan du læse mere om her.

Stigende krav fra kunderne

Prodatas træk er endnu et eksempel på, at kundernes krav om både teknisk indsigt og forretningsforståelse tvinger leverandører og konsulentfirmaer til at gøre paletten af ydelser bredere.

I tilfældet med Raft Consulting drejer det sig om specialistviden indenfor den finansielle sektor, transport, energi og tele- og it-virksomheder.

"De store kunder indenfor eksempelvis den finansielle sektor nøjes i dag med at bruge to eller tre leverandører, hvor de før brugte helt op til fem-ti stykker. Så størrelsen betyder noget for kunderne, og derfor styrker vi os både ledelsesmæssigt, i forhold til volumen og kompetencer," siger Jens Kyhnæb.

Efter fusionen er Prodata udover Danmark repræsenteret i Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Polen.

Raft Consulting står i dag stærkt på især det svenske marked, men Prodatas strategi og ambitioner går i retning af yderligere opkøb, fortæller Jens Kyhnæb.

"Vi forventer, at markedet vokser i de kommende år, og det vil vi selvfølgelig gerne have vores del af. Med opkøbet af Raft Consulting har vi styrket vores kompetencer indenfor den finansielle sektor. Men vi kommer til at foretage flere lignende opkøb på markeder udenfor Danmark," fortæller Jens Kyhnæb til Computerworld.

Læs også:

Her er Danmarks bedste it-konsulenthus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere