Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

100 Mbit-bredbånd i Danmark femdoblet på et enkelt år - men der er et men....

Danskernes muligheder for hurtigt bredbånd bliver bedre og bedre, dokumenterer den nye telestatistik.

"Antallet af fastnet bredbåndsabonnementer med mindst 100 Mbit/s er mere end femdoblet fra 42.000 til 220.000 fra midten af 2014 og et år frem."

Sådan lyder det i Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2015 (PDF) .

Selvom der dermed er tale om en voldsom stigning, skal man være opmærksom på, at udgangspunkt også var relativt beskedent.

"Den startede på et lavt niveau, og andelen af det samlede antal fastnet bredbåndsabonnementer, som har mindst 100 Mbit/s, er vokset fra 1,8 til 9,2 procent," forklares det i telestatistikken.

Energistyrelsen oplyser desuden, at abonnementer med mindst 50 Mbit/s download har også haft en vækst på 144 procent i samme periode.

"Det er teleselskabernes opgradering af hastighederne på abonnementer via kabel-tv-nettet samt fiberabonnementer, som er årsagerne hertil," forklarer Energistyrelsen i telestatistikken, der også omhandler den voldsomme stigning i brugen af mobilt bredbånd.

Læs mere om det her: Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Flere fiber-forbindelser

Overordnet set steg fastnet-bredbånd-forbindelserne med 2,1 procent fra midten af 2014 til midten af 2015.

"Bredbånd via fiber står fortsat for langt det meste af væksten med 53.000 nye abonnementer i perioden."

Energistyrelsen uddyber udviklingen på det danske bredbåndsmarked:

"Antallet af abonnementer baseret på xDSL er således faldet med 2,2 procent fra midten af 2013, hvilket betyder, at andelen af bredbåndsabonnementer baseret på xDSL nu er faldet til under 48 procent. Derimod ses en stigning i abonnementer baseret på de fleste andre teknologier."

"Den største stigning er sket i antallet af fibernetabonnementer, som fra midten af 2014 og et år frem er steget fra 367.000 til 420.000 abonnementer, hvilket svarer til en stigning på 14,4 procent. Antallet af LAN- og kabel-tv-abonnementer er steget med henholdsvis 3,6 procent og 2,6 procent."

Læs mere om det her: Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Telestatistikken viser også, hvilke hastigheder danskerne har mulighed for at købe sig til:

"I midten af 2015 har den største gruppe bredbåndsabonnementer fortsat hastigheder mellem 10 Mbit/s og 30 Mbit/s, men kategorien udgør for første gang siden første halvår 2011 nu under halvdelen af alle abonnementer. Fra midten af 2014 til midten af 2015 er andelen faldet fra 56,8 procent til 46,3 procent."

"Modsat tidligere falder antallet af abonnementer nu i alle kategorier med downloadhastigheder under 50 Mbit/s. Kategorierne med hastigheder på 50 Mbit/s og derover stiger derimod kraftigt."

Telestatistikken fra Energistyrelsen viser også, at brugen af mobilt bredbånd nærmest er eksploderet - se tallene i denne artikel.

Læs også:

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget

Disse fem begivenheder vil ændre den danske telebranche i 2016




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere