Artikel top billede

Google har betalt Apple en formue for at få søgebar placeret på iPhone

Google og Apple har haft et tæt samarbejde om at lade Googles søgefunktion gennemsyre Apples iPhones. Disse følsomme informationer om de to it-giganters økonomiske aftaler forsvandt for nylig som dug for solen.

I den verserende copyright-sag mellem Java-ejeren Oracle og Google, som benytter Java-platformen i sit Android-smartphone-styresystem, er der dukket flere artige nyheder op i retten.

I sidste uge kunne Computerworld blandt andet skrive om, at Google ifølge Oracle har omsat for 215 milliarder kroner og tjent 150 milliarder kroner i Android-systemets levetid.

Det kan du læse mere om her: Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind

Senest er det så kommet frem i en transskription af retsmøderne, at Google i 2014 betalte Apple en milliard dollar svarende til knap syv milliarder kroner for at fastholde Googles søgebar på blandt andet iPhones.

Udover de mange pengesække får Apple også en procentdel af Googles reklameindtjening via æbleselskabets iPhone-brugeres søgninger.

Når Apple tjener kassen på Google-søgningerne klinger det måske også lidt hult, når Apples topchef Tim Cook har kaldt Googles søgninger for en invasion af privatlivets fred.

Det skriver Bloomberg, som hverken Apple eller Google har ønsket at udtale sig til vedrørende den afslørende transskription om søge-milliarderne på Apple-enhederne.

Sensitive oplysninger forsvundet

Oracle-advokaten Annette Hurst, som har fortalt retten om Googles aftale med Apple om søgebaren, har i sidste uge fortalt, at under en afhøring af et Google-vidne inden retssagen kom det frem, at omsætningsfordelingen mellem de to selskaber lå på 34 procent.

Her er det dog uklart, om disse 34 procent er det beløb, som Google selv har beholdt, eller der er tale om det beløb, som søgegiganten har betalt Apple.

Google har siden forsøgt at få transskriptionen fjernet fra offentlige øjne, hvilket selskabet dog ikke fik held med. Søgeselskabet udtalte i den forbindelse, at hvis disse summer kom ud i det offentlige rum, kunne det skade selskabets evne til at forhandle lignende aftaler i hus med andre (smartphone) selskaber.

"Det specifikke finansielle betingelser i Googles aftale med Apple er meget følsomme for både Google og Apple. Begge selskaber har altid behandlet disse informationer ekstremt fortroligt," forklarer Google sig med i sin appel til retten den 20. januar.

Senere sluttede Apple også op om, at summerne skulle holdes væk fra offentligheden, hvilket så er sket nu, da transskriptionen ifølge Bloomberg er forsvundet fra de digitale retsakter.

Det vides ikke, om retten har fulgt Googles anvisninger om at få transskriptionen fjernet.

Oracles søgsmål mod Google for brugen af Java på Android-platformen har efterhånden rullet i nogle år, hvilket du kan læse mere om her: Oracle: Google skylder os milliarder af kroner

Læs også: 
Java-strid mellem Oracle og Google kan tage flere år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere