Artikel top billede

Foto: Morten Sahl Madsen

Protester mod Uber løber løbsk: Voldelige sammenstød i Paris' gader

Demonstrationer mod Uber har bogstaveligt talt sat de parisiske gader i brand.

De parisiske gader er tirsdag blokerede af vrede taxa-chauffører, der protesterer mod Uber.

Det skriver den franske nyhedskanal France 24 på sin hjemmeside.

Ifølge France 24 er 20 personer indtil videre blevet anholdt i protesterne, og der er forlydender om, at demonstranter flere steder har brændt dæk af og været involveret i voldelige sammestød.

De demonstrerende taxachauffører har bygget fysiske blokader på  flere centrale trafikårer i Paris, og billeder på sociale medier dokumenterer tilsyneladende, at demonstranter i mindst et tilfælde har tændt bål i gaderne.

Utilfredse med taxilicenser

Taxachaufførerne er blandt andet utilfredse med, at Uber-chaufførerne kan være aktive som chauffører, selvom de ikke har en taxilicens.

I Frankrig udstedes taxilicenserne af den franske stat, og ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider er licenserne så eftertragtede, at de ofte bliver solgt på det sorte marked til priser på op i mod en million kroner.

Uber fastholder ifølge det amerikanske techmedie The Verge, at demonstrationerne er rettet mod den franske regering og ikke mod Uber.

Lignende protester tidligere

Det er ikke første gang, at Ubers aktiviteter i Frankrig har ført til voldelige protester i Paris.

Sidste år blokerede vrede taxachauffører ligeledes indfaldsveje til Paris, og det kom i flere tilfælde til konfrontationer med politiet.

Efterfølgende indførte den franske regering en lov, der betød, at et af Ubers koncept, UberPop, blev forbudt i Paris.

Uber er dog stadig aktive i Frankrig med koncepterne Uber X, limousinetjenesten Uber Black og samkørselstjenesten UberPool. 

Vrede i Danmark

Herhjemme har Ubers lancering på det danske marked også ført til stor vrede i taxibranchen.

Det menes at Uber har flere hundrede aktive vogne i København.

"Vi ved med sikkerhed, at der er 317 biler, som kører for Uber. Men det er kun dem, som vi har registreret og med sikkerhed kender til. Det er vores vurdering, at der i alt er 500-600 chauffører i København, og hver måned kommer der 60 til 65 nye til," sagde Søren H. Nicolaisen, formand for brancheorganisationen Taxiførere i Danmark, til Computerworld for få måneder siden.

I efteråret deltog flere hundrede danske taxachauffører i en fredelig protest på Christiansborgs Slotsplads, men Metroxpress og TV2 har også rapporteret om voldelige optrin mellem taxachauffører og Uber-chauffører i de københavnske gader.

Læs også:
Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer

Så hårdt presser Uber københavnsk taxa-branche efter et år i Danmark: Markedet er ved at blive oversvømmet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere