Artikel top billede

NNIT sparker væksten i vejret efter sit første år på børsen

Den danske it-gigant NNIT kan efter det første år på børsen notere sig vækst i både regnskabet og på medarbejderfronten. Læs her, hvad succesen betyder for aktionærerne.

Knap et år efter, at NNIT indtog finansmarkederne med et brag af en børsnotering, har selskabet afleveret sit første årsregnskab.

Læs også: Fantastisk børsintro for NNIT - aktien steget 40 procent på tre minutter

Her er der vækst over hele linjen, hvor omsætningen er steget med 7,9 procent til 2,6 milliarder kroner, mens bundlinjen er vokset fra 209 millioner til 212 millioner kroner.

Det er stadig NNIT's Life Science-portefølje målrettet medicinalindustrien, der er den største omsætningsmotor, mens selskabet er vokset mest på sine løsninger til den offentlige sektor.

"I vores første år som børsnoteret selskab har vores præstation været betryggende, og vi har leveret på vores målsætninger," forklarer NNIT-direktør Per Kogut i en meddelelse ovenpå regnskabet.

"På trods af et konkurrencepræget marked og modvind på valutamarkederne har vi været i stand til at levere en organisk vækst på 7,9 procent og en operating profit margin på 10,3 procent," fortsætter Per Kogut i meddelelsen ovenpå regnskabet.

Forventer vækst igen i år

Det solide resultat i det første år efter børsnoteringen forventer NNIT vil fortsætte i den kommende tid.

Væksten på omsætningen afventes vil stige med yderligere fem procent i 2016, mens selskabet også ser frem til, at bundlinjen bliver fedet op i det kommende år, hvilket utvivlsomt vil glæde aktionærerne.

"Vores opmuntrende resultater herunder den kraftige stigning i de frie pengestrømme på 38 procent gør os i stand til at foreslå et udbytte på fire kroner per aktie svarende til en tilbagebetaling på 46 procent af nettooverskuddet," lyder det fra NNIT-direktør Per Kogut på selskabets hjemmeside i kølvandet på regnskabsaflæggelsen.

Vokser også på medarbejderfronten

Også antallet af NNIT-medarbejdere er steget i det forgangne regnskabsår hos det store danske it-selskab.

5,9 procent lyder medarbejdervæksten, så NNIT i dag er 2.538 medarbejdere fra mere end 50 forskellige nationaliteter.

Her lyder kønsfordelingen på godt 70 procent i mændenes favør, mens kvinderne altså tegner sig for knap 30 procent af medarbejderstaben.

It-selskabet med hovedsæde i Danmark har i løbet af 2015 blandt andet åbnet en ny afdeling i England.

Læs også: 
NNIT: Halvdelen af vores ansatte vil sidde i udlandet om få år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere