Artikel top billede

(Foto: © Rikspolisstyrelsen 2005 /)

CSC-hackerens makker sigtet for nyt politi-indbrud

CSC-hackeren Gottfrid Svartholm Vargs gamle makker har slået til igen. Denne gang er både det svenske politi og skattevæsen blevet hacket.

Den svenske anklagemyndighed sigter i dag en 39-årig mand for at have hacket det svenske politis personregister og det svenske skattevæsen. Det oplyser Computerworld's svenske søsterside idg.se.

Manden er en gammel kending af både politiet og anklagemyndigheden, som sidst havde ham i hænderne i 2013.

Dengang sad han side om side med CSC-hacker og Pirate Bay-grundlægger Gottfrid Svartholm Varg. De to blev blandt andet dømt for at have hacket Nordea og it-virksomheden Logica.

Det var i forbindelse med efterforskningen af den sag, det svenske politi blev opmærksomme på, at en af Gottfrid Svartholm Vargs computere var blevet brugt til at hacke det danske politis servere hos CSC.

Det kan du læse mere om her: Så faldt hammeren over Gottfrid Varg: Dømt skyldig i Danmarks største hacker-sag

Nu lader det så til, at de svenske politifolk har fået en oplevelse tilfældes med deres danske kolleger.  

"Der er tale om alvorlig og systemfarlig kriminalitet, som handler om adgang til kreditsystemet og de systemer, som håndterer borgernes personlige oplysninger," udtaler kammeranklager Mats Ljungkvist.

Indbruddene i de følsomme systemer skal have fundet sted mellem november 2013 og marts 2014. En periode hvor manden i forvejen var under skærpet opsyn fra de svenske myndigheder som en del af sin straf for hacket af Nordea og Logica.

Læs også: Så faldt hammeren over Gottfrid Varg: Dømt skyldig i Danmarks største hacker-sag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere