Artikel top billede

Apple måske på trapperne med ny lille iPhone - og det vil give rigtig god mening

ComputerViews: Apple er efter flere år med større og større skærme angiveligt på vej med en helt ny telefon med lille skærm. Og det giver faktisk god mening. Se hvorfor her.

ComputerViews: Apple kan meget vel være på trapperne med en ny iPhone, der bliver den mindste smartphone fra selskabet siden iPhone 4s.

Ifølge Apple-sitet 9to5Mac vil Apple løfte sløret for den nye iPhone med en skærm på blot 4" allerede til marts.

Den kommer ifølge sitets oplysninger til at hedde iPhone 5se.

Navnet giver mindelser om selskabets forsøg med en discount-udgave af iPhonen, nemlig iPhone 5c, som selskabet lancerede i efteråret 2013 som en lidt forvirrende farverig fremmed and i den ellers ret homogene stribe af iPhones, som har set dagens lys siden 2007.

5c'eren var trods plastic-beklædningen, den skrabede indmad og Apples forsøg på at brande den som billig stadig blandt de dyreste smartphones herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Den 'billige' iPhone er en af Danmarks dyreste telefoner

Hvorfor en telefon med lille skærm?

Smartphone-markedet har i årevis bevæget sig støt over mod større og større skærme.

Det er sket i takt med, at både internettets tilbud og telefonernes kapacitet er vokset i en grad, der har fået mange smartphone-producenter til at betragte smartphonen som brugernes hovedkanal til internettet og nærmeste omegn.

Det er imidlertid langt fra alle brugere, der er interesseret i at deltage i dette våbenkapløb.

Faktisk røbede Apples topchef, Tim Cook, fornylig, at 60 procent af verdens iPhone-brugere endnu ikke har opgraderet til iPhone 6 og iPhone 6s med de store skærme.

Det kan der være så mange grunde til: Prisen er uden tvivl en af dem, da en iPhone 6s med blot 16 GB lagerplads uden herhjemme koster 5.800 kroner, mens topmodellem med 128 GB lagerplads koster 8.500 kroner.

En af grundene kan efter Apples opfattelse desuden meget vel være, at mange brugere ikke vil have en smartphone med en stor skærm.

For disse brugere er der for tiden begrænsede valgmuligheder: De kan købe en iPhone 4 eller 4s eller en 5s, som efterhånden er pænt bedagede med ældre processorer, ingen mulighed for at køre de nyeste af Apples frembringelser som eksempelvis Apple Pay samt begrænsede med lagermuligheder i en verden, hvor datamængderne vokser kraftigt.

Apple har efter alt at dømme vurderet, at tiden nu er inde for en opgradering for mange af disse brugere, som altså inden længe skal på jagt efter en ny smartphone.

Masser af hestekræfter

Ifølge 9to5Mac vil Apple udstyre den nye iPhone 5se med en hurtig A9-processor, 64 gb lagerplads og NFC-chip.

Prisen kender vi ikke noget til, men det forekommer helt usandsynligt, hvis Apple prissætter den nye iPhone lavt.

Selskabet har hidtil haft forrygende succes med at prissætte sig højt i spektret: Selskabet solgte 200 millioner iPhones i fjor, selv om sællerterne iPhone 6 og 6+ koster det hvide ud ad øjnene.

Med en ny telefon på fire tommer vil Apple udfylde et hul i sin egen produkt-vifte for brugere uden behov for en kæmpeskærm. Og det giver god mening for Apple.

Er der behov for en splinterny, opgraderet iPhone på fire tommer? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Prøvekørt: Vi har testet den flotte - og store - iPad Pro

Så kom priserne på iPhone 6S: Bliver den dyreste smartphone i butikkerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere