Artikel top billede

Fona har en måned til at redde livet: Ingen vej uden om at lukke butikker

Fona-direktør er klar til at lukke butikker for at redde butikskædens fremtid. Han har givet sig selv en frist på en måned til at skaffe ny kapital og lande en aftale med kreditorerne.

Der er brug for masser af penge, velvilje og en hel del hårde beslutninger, hvis elektronikkæden Fona skal have en fremtid i Danmark.

Det fremgik af et pressemøde i går mandag, hvor Fonas direktør Michael Kjær fortalte om baggrunden for den betalingsstandsning, som selskabet har annonceret.

Fona har de seneste to-tre år tabt et sted mellem 50 og 100 millioner kroner.

Det har tæret voldsomt på egenkapitalen, og skal selskabet have en fremtid, kræver det velvilje fra selskabets kreditorer samtidig med, at de nuværende ejere - og måske helt nye investorer - skal spytte et anseeligt antal millioner i kassen.

På den lidt længere bane har Fona desperat behov for at finde en forretningsmodel, så man begynder at tjene penge.

Skal Fona overleve den aktuelle krise, kræver det blandt andet lukning af et ikke nærmere angivet antal af de nuværende 56 butikker rundt om i landet.

»Vi er nødt til at finde ud af, hvordan Fona kan tjene penge. Jeg er født optimist og kan ikke se et Danmark uden Fona. Men jeg kan se et Danmark med Fona i en tilpasset version,« lød det ifølge finans.dk fra Michael Kjær.

Julesalget skuffede

Fona er ejet af selskabet F Group, hvor Kjær-familien ejer 60 procent, mens de resterende 40 procent tilhører den norske elektronikkoncern Elkjøp, der igen er ejet af den britiske detailkoncern Dixons.

Herhjemme står Elkjøp i øvrigt også bag en af Fonas skarpeste konkurrenter, Elgiganten.

Ved gårsdagen pressemøde sagde Michael Kjær, at den aktuelle krise er udløst af et skuffende julesalg.

Samtidig er konkurrencen inden for forbrugerelektronik ekstrem hård.

»Priskrigen på elektronik er intensiveret. Det piner marginalerne og gør, at vi mangler indtjening. Derfor skal vi kigge på det fremtidige butiksnet. Der kan være byer, hvor kundegrundlaget ikke er stort nok,« lød det ifølge finans.dk fra Michael Kjær.

Han erklærede sig samtidig parat til at smide flere penge i Fona, hvis det lykkes at finde en løsning.

Hvor mange penge, der er brug for, sætter Michael Kjær dog ikke tal på.

Sammen med sine advokater har han nu frem til udgangen af denne måned til at strikke en redningsplan sammen og få den godkendt hos Fonas kreditorer.

Læs også:

Konkursen truer: Derfor er det gået helt galt for Fona

Fona går i betalingsstandsning: Skal finde ny kapital for at undgå konkurs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere