Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske it-folk scorer kassen: Sælger hovedparten af fremadstormende Configit til kapitalfond

Trods globale ambitioner har de tre ejere af softwarefirmaet Configit valgt at satse på en dansk kapitalfond, som skal opfylde deres fremtidsvisioner.

Et kapløb mellem flere interesserede købere er endt med, at kapitalfonden Polaris nu sætter sig for bordenden i softwarefirmaet Configit og overtaget 65 procent af selskabets aktier.

De tre hidtidige ejere - iværksætteren Michael Moesgaard Andersen og Configit's stiftere, Henrik Reif Andersen og Henrik Hulgaard - fortsætter som både chefer og medejere af Configit.

Configit bygger sin forretning på danskudviklet software til industriel produktionsstyring og konfiguration af komplekse produkter, og firmaet har allerede en stribe globale kunder indenfor eksempelvis bilindustri og vindenergi.

Blandt kunderne finder man blandt andet Jaguar, Fiat, Vestas, Lego og Danfoss.

Med pengene fra Polaris i ryggen lægger Configit an til endnu et tigerspring fremad efter at selskabet de seneste år har tredoblet sin omsætning til nu 128 millioner kroner.

Skal blive på danske hænder

Ifølge Michael Moesgaard Andersen har de tre partnere været meget optaget af at bevare Danmark som base for Configits produktudvikling. Valget af Polaris som ny investor er derfor ikke noget tilfælde.

"Vi har villet undgå den skæbne, som er overgået flere danske softwarevirksomheder, som er blevet solgt til udlandet, inden de har etableret sig som globale markedsledere."

"Med Polaris får vi en partner, som forstår virksomhedens kultur og egenart. Det er en dansk forankring, som vi mener, er afgørende udviklingen af Configit," siger Michael Moesgaard Andersen til Computerworld.

Configit har i dag i alt 150 medarbejdere, der er spredt over lande som USA, Tyskland, Indien og Kina.

Michael Moesgaard Andersen forventer en voldsom udvidelse af medarbejdertallet, og en stor del vil ske i Danmark

"Vi kan se, at vi i de sidste tre år er vokset med 100 procent, og det kommer vi også til her i 2016. Så vi kommer til at ansætte flere folk, og vores ambition er, at Configit får op mod 1000 ansatte."

"Kernekompetencen på konfigurationssoftware ligger i Danmark. Det er her vores patenter er udtaget, så det er oplagt, at en stor del af væksten på medarbejdersiden også kommer til at ske her," siger Michael Moesgaard Andersen.

Parterne har aftalt, at man ikke ønsker at oplyse, hvad Polaris har betalt for den bestemmende aktiepost i Configit, men ifølge Michael Moesgaard Andersen er der tale om et "stort trecifret millionbeløb".

Læs også:

Dansk it-mand kan score halv milliard kroner på salg af it-firma

Derfor investerer kapitalfonde milliarder i danske it-virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere