Artikel top billede

Kritiske sikkerhedshuller fundet hos Microsoft og Adobe: Her skal du sætte ind

Flere kritiske sikkerhedsopdateringer er i det seneste døgns tid sendt ud på nettet fra både Microsoft og Adobe. Læs her, hvor it-giganternes produkter tager vand ind, og hvor du finder lappegrejet til hullerne.

Microsoft og Adobe er traditionen tro to af de it-selskaber, der jævnligt kommer med en hel horde af sikkerhedsrettelser til deres produkter.

Lige så traditionelt er det, at Microsoft udsender sine sikkerhedsrettelser den anden tirsdag i måneden, og det sker også denne gang, hvor flere af sikkerhedspakkerne er betegnet som kritiske.

Både Internet Explorer- og den nye Edge-browser får således i denne ombæring en god gang lim og lapper til at holde it-kriminelle ude.

Samtidig er der også kritiske sikkerhedsopdateringer til blandt andet Microsoft Office, som lukker en risiko for, at it-kriminelle kan afvikle skadelig kode og få adgang til dine systemer fra distancen.

Microsoft angiver også på sin oversigt over alle de nye opdateringer, at der lukkes et kritisk hul i Flash-playeren, som hidrører folk med fingrene nede i Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1 og Windows 10.

I alt har Microsoft udsendt 13 sikkerhedsbulletiner, hvoraf fem har betegnelsen 'kritisk', mens de resterende otte er 'vigtige'.

For udover selskabets browsere og Office-pakke vedrører opdateringerne en blandet landhandel lige fra .NET-platformen til PDF-bibliotektet.

Adobe hejser det røde flag

Derimod har Adobe hejst det røde sikkerhedsflag i kølvandet på Microsofts kritiske lap, der angår installationsprocessen af Flash-playeren på Windows-platformene.

"Opdateringen er rettet mod samtlige supportede platforme fra Windows, Mac til Linux," skriver sikkerhedsfirmaet CSIS Security Group i en nyhedsmail.

"Denne sikkerhedsopdatering til Flash Player skal betragtes som kritisk. Vi ved med sikkerhed, at flere af de sårbarheder som adresseres her, vil misbrugt aktivt. Flash Player er allerede det fortrukne mål i flere kommercielle exploitkits," forklarer sikkerhedsselskabet om vigtigheden ved at opdatere.

Sikkerhedsopdateringen til Flash lukker over 20 unikke sårbarheder i Flash Player, som du kan læse mere om på Adobes hjemmeside.

Læs også:
Krypto-ransomware eksploderer i 2016: Sådan fungerer det - og sådan beskytter du dig

Sikkerheds-ekspert: Derfor duer statisk sikkerhed bare ikke - her er tre fif til at få bedre it-sikkerhed i virksomheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere