Artikel top billede

Overblik: Fona står på afgrundens rand - er en redning overhovedet mulig?

Fonas ledelse kæmper med næb og kløer for at redde selskabet, der står på afgrundens rand. Men tiden er knap, og det er fortsat uvist, om det kan lade sig gøre at redde selskabet.

Overblik: De fleste danskere er vokset op med jævnlige hyggelige lørdags-ture til den lokale gågade, hvor et besøg i Fona for at snuse lidt til denne lidt skarpe elektronik-duft fra de udstillede stereo-anlæg og bladre lidt i pladerne - senere cd'erne.

Der findes stadig 56 Fona-butikker rundt omkring i landet, og i hvert fald en del af dem står i bedste fald til at dreje nøglen om. I værste fald risikerer de alle at lukke.

Fona er nemlig i akut krise og er gået i betalingsstandsning, mens ledelsen arbejder på at rekonstruere selskabet og finde ny kapital.

Det er fortsat uvist, om det lykkedes. Men Fona har travlt, da der skal findes en løsningen inden 25. februar.

Få overblikket over Fonas krise. Klik på hver enkelt artikel herunder for at læse mere.


Her er de mulige - og mest sandsynlige - købere af Fona
Fona skal inden 25. februar finde en villig investor, som helt eller delvis vil overtage den kriseramte butikskæde. Altenativet er en konkurs. Her har du en oversigt over de mulige købere af selskabet.


Avis: Fona forhandler med mulige købere
Fona står på fallittens rand og er i fuld gang med at forhandle med mulige købere.


Storaktionær trækker sig fra kriseramte Fonas bestyrelse - se hans kryptiske begrundelse
Trods en ejerandel på 40 procent har den norske detailkæmpe Elkjøp trukket sig ud af det kriseramte Fonas bestyrelse. Dermed står Fonas ledelse alene med opgaven at finde en investor, der kan sikre fremtiden for den kriseramte butikskæde.


Konkursen truer: Her er den eneste løsning, hvis Fona vil overleve
Fona må genopfinde sig selv helt fra bunden, hvis butikskæden skal have en chance for at overleve, lyder det fra ekspert i detailhandel.


Fona har en måned til at redde livet: Ingen vej uden om at lukke butikker
Fona-direktør er klar til at lukke butikker for at redde butikskædens fremtid. Han har givet sig selv en frist på en måned til at skaffe ny kapital og lande en aftale med kreditorerne.


Konkursen truer: Derfor er det gået helt galt for Fona
Computerviews: Engang lå der en Fona på de fleste handelsstrøg i Danmark. Nu vipper selskabet tæt på afgrunden. Og det er der flere gode grunde til.


Fona går i betalingsstandsning: Skal finde ny kapital for at undgå konkurs
Den voldsomme konkurrence på markedet for forbrugerelektronik har sendt butikskæden Fona til tælling. Selskabet går i betalingsstandsning, mens man forsøger at rekonstruere selskabet.


Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab
Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.


Fonas nedtur værre end først antaget
Udsigten til underskud på 20 millioner kroner fik i efteråret Fona til at tvinge sine ansatte ned i løn. Nyt regnskab viser, hvor dybt krisen stikker.


Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
ComputerViews: Bilka, Elgiganten og ikke mindst netbutikkerne har på et årti fortrængt den lokale it-købmand, hvor både it-nørder og hr. og fru Danmark købte deres computer. Få forklaringen på udviklingen her.


Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
Fona er i krise. De dyre butikker er i klemme mellem kundernes krav om lav pris og høj service. Imens dundrer it-supermarkeder som Elgiganten frem. Også lokale it-butikker kæmper for at klare sig i den stenhårde konkurrence. Her får du historien om, hvordan fremtidens salg af it kommer til at se ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere