Artikel top billede

Skærmdump fra Microsoft-patentet.

Microsoft tager patent på saml-selv-computer: Kan samles som byggeklodser

Flere it-selskaber tilbyder saml-din-egen-maskine med modulært opbyggede hardware-enheder, som kan skiftes ud efter forgodtbefindende. Nu hopper Microsoft så med på bølgen med en spritny type computer.

Sæt din computer sammen med modulære byggeklodser og skift undervejs de dele ud, som enten er gået i stykket og eller arbejder for langsomt.

Løfterne om den modulært opbyggede computer lyder jo lovende, og Microsoft er det seneste selskab, der hopper med på byg-selv-din-maskine-bølge ved at patentere en 'modulært opbygget computing-enhed'.

Hardwaren er i Microsoft-patentet beskrevet som dele, der enten hænger sammen magnetisk eller ved hjælpe af klikbare enheder.

"På denne måde kan computerenhedens dele blive ændret eller skiftet hurtigt af en bruger på en intuitiv måde, der ikke kræver detaljeret viden om hardwaren," skriver Microsoft i sit patent.

Det skriver online-mediet VentureBeat

Rider med på bølgen

Faktisk var det allerede tilbage i juli 2015, at Microsoft søgte om patentet, mens det så er blevet offentliggjort i sidste uge. 


Her er det også kommet frem, at designeren bag Microsofts saml-selv-løsning Tim Escolin, der er senior industriel designer på selskabets Surface- og tilbehørshold.

Dermed er han med på et hold, som virkelig har fået vind i sejlene efter offentlighedens positive modtagelse af Microsoft-computerne med navnet Surface.

Læs også: Google-projekt: Byg din egen smartphone

Med sit nye saml-selv-koncept rider Microsoft desuden med på den bølge, som er blevet skabt af selskaber som Google og Acer, der tidligere har tilbudt sine kunder saml-selv-computere og -smartphones. 

Ingen af disse saml-selv-projekter er dog endnu blev den helt store succes. 

Giv din mening til kende: Har du erfaring med saml-selv-maskiner? Så fortæl meget gerne de andre læser om dine erfaringer i det nedenstående debatfelt.

Læs også: 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere