Artikel top billede

Android rykker fra iOS: Er nu 4,5 gange større - vild nedtur fortsætter for Windows-telefoner

Android lægger afstand til alt og alle og er nu 4,5 gange større end iOS. Nedturen for Windows til smartphones fortsætter.

Android lægger yderligere afstand til Apples iOS.

Ifølge nye tal fra analysehuset Gartner var 80,7 procent af alle solgte smartphones i fjerde kvartal i 2015 Android-telefoner.

Det er en markant stigning i forhold til de sammenlignelige tal et år tidligere, hvor 76 procent af alle solgte smartphones var Android-telefoner.

Værre ser det ud for verdens næststørste styresystem til smartphones, nemlig Apples iOS, der støt taber terræn til Android.

Ser sort ud for Windows

Helt sort ser det ud for Windows til smartphones. Microsoft har i årevis forsøgt at få et gennembrud på det vigtige marked, men det er ikke lykkedes.

De nyeste tal fra Gartner understreger da også, at der lang vej endnu for Microsoft, i det Windows' andel af solgte smartphones i fjerde kvartal 2015 er faldet til blot 1,1 procent.

Det svarer til, at der verden over blot blev solgt 4,3 millioner Windows-smartphones i fjerde kvartal. Til sammenligning blev der solgt 325,4 millioner Android-telefoner og 71,5 millioner iPhone-telefoner.

Microsofts forhenværende topchef, Steve Ballmer, langede fornylig hårdt ud efter Microsofts mobil-strategi, som han mener er uklar.

Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer kritiserer Microsofts nye mobilstrategi: "Jeg havde sat kursen"

Antallet af solgte Windows-telefoner er dermed blevet mere end halveret i forhold til samme kvartal et år tidligere, hvor Microsoft formåede at sælge 10,4 millioner telefoner.

Også BlackBerrys salgstal er styrtdykket til kun godt 900.000 solgte telefoner verden over i fjerde kvartal 2015. Et år tidligere blev der solgte 1,7 millioner BlackBerry-telefoner.

Stigende efterspørgsel på prisbillige telefoner

Ifølge Gartner skyldes Androids fremgang og Apples tilbagegang, at der er stigende efterspørgsel efter prisbillige telefoner i ikke mindst de spirende vækstmarkeder som Indien og Kina.

Det rammer Apple, der alene har dyre telefoner i markedet, men sætter altså skub i salget af de typisk billigere Android-telefoner.

"En aggressiv prissætning fra lokale og kinesiske brands i midrange og entry level-segmenterne i vækstmarkederne har ført til, at kunderne hurtigere opgraderer til prisbillige telefoner," lyder det fra Gartner.

Ifølge analysehuset har kun to smartphone-producenter været i stand til at hæve salgstallene, nemlig Samsung og Huaweu.

Samsungs andel af solgte telefoner er steget fra 19,9 procent til 20,7 procent, mens Huaweis andel er steget fra 5,7 procent til 8,0 procent.

Apples andel er faldet fra 20,4 procent til 17,7 procent.

Computerworld kunne ellers fornylig fortælle, at Danmark har udviklet sig til et rendyrket Apple-land - i hvert fald hvis man kigger på de styresystemer, som danskerne typiske besøger danske websites fra.

Det kan du læse mere om her: iPhone og iPad har overtaget Danmark: Så meget fylder Apples produkter hos danskerne

Læs også: Mozilla opgiver efter fire år: Her er den endelige 'kill date' for Firefox OS til smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere