Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Jørgen Bundgaard fik spærret sin iPhone - nu jubler han over Apples kursskifte: "Det er fantastisk"

Computerworld-læseren Jørgen Bundgaard frygtede, at han søns iPhone var død for altid. Men det har en ny softwareopdatering fra Apple ændret på.

"Det er jo fantastisk."

Der er glæde at spore i stemmen hos Apple-brugeren Jørgen Bundgaard, da Computerworld overbringer ham nyheden om, at han igen kan bruge den telefon, som han fik spærret på grund af Apples såkalde "fejl 53".

Det sker efter, at Apple torsdag aften har udsendt en softwareopdatering, der fikser den omstridte fejl.  

Ville sælge telefonen

I sidste uge fortalte Jørgen Bundgaard til Computerworld, at han stod med en ubrugelig iPhone 6 efter, at han havde udskiftet glasset og fingeraftrykssensoren på sin søns telefon. 

Det kan du læse her: Jørgen skiftede skærmen i sin søns iPhone - og nu er den død: "Det er en svinestreg"

"Min søn var allerede klar til at sælge telefonen som skrot. Men jeg sagde til ham, at nu skulle han lige klappe hesten og se tiden an. For man kunne jo håbe på, at Apple reagerede på kritikken. Men hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg, at Apple ville være for stædige til at rette op på det," siger Jørgen Bundgaard.

Apple oplyste oprindeligt, at der var tale om en sikkerhedsfunktion, som skulle sikre mod misbrug af iPhonens fingeraftryksskanner.

Men nu har den amerikanske virksomhed skiftet forklaring.

Apples kursændringTil tech-mediet Techcrunch oplyser Apple nu, at det aldrig var hensigten, at "fejl 53" skulle berøre den almindelige forbruger. 

"Vi undskylder for de gener, som det måtte have skabt. Det var designet til at være en fabriks-test, og det har ikke været hensigten, at den skulle påvirke forbrugerne," lyder det nu fra Apple. 

Kursændringen kommer efter at forbrugerorganisationer og forbrugeradvokater over hele verden har været ude og kritisere "fejl 53." 

Jørgen Bundgaard vurderer, at presset på Apple er blevet for stort på Apple. 

"Apple plejer jo ikke at lytte til den slags kritik. Ofte er de jo helt iskolde. Men i denne her sag er der opstået et ramaskrig, fordi det er så dyrt et stykke elektronnik, som folk har fået blokeret helt uden varsel," siger han. 

Jørgen Bundgaard har endnu ikke installeret opdateringen på sin søns telefon, men han forklarer til Computerworld, at han i løbet af weekenden vil give sig i kast med projektet.  

Læs også:
Efter hårdt pres: Apple fjerner funktion, der tvangslukker iPhones - ny opdatering klar 

Forbrugerrådet: Apple skal erstatte din iPhone, hvis den er blevet tvangslukket med 'fejl 53'

Jørgen skiftede skærmen i sin søns iPhone - og nu er den død: "Det er en svinestreg"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere