Artikel top billede

Microsoft trækker håndbremsen: Dropper HoloLens i forbruger-udgaven

Microsoft dropper alle planer om en forbrugerversion af HoloLens-brillen. Årsagen er Kinect. Se her, hvordan det hænger sammen.

Microsoft overraskede hele den tech-interesserede verden i februar i fjor, da HoloLens blev præsenteret. Et augment reality-headset, som viser animationer svævende rundt i den virkelige verden.

Microsoft havde udviklet på HoloLens i fem år i al hemmelighed, så da nyheden endelig slap ud, var interessen selvsagt stor.

Lanceringsdatoen var en vag "i løbet af Windows 10's levetid", og Microsoft har netop lanceret en Developer/Enterprise-version, som kan blive din for "kun" 20.000 kroner.

Nu sætter Microsoft imidlertid en stopper for drømmen om, at vi alle skal gå rundt og spille Minecraft på vores stuemøbler.

Alex Kipman, chefdesigneren bag HoloLens, meddeler nemlig, at han har trukket stikket for en potentiel lancering af en forbrugerversion af HoloLens.

Det skriver Recode.

"Vi skal ikke begå samme fejl to gange"
Alex Kipman forklarer, at Microsoft ikke skal begå samme fejl, som det begik med firmaets 3D-kamera, Kinect, som fulgte med Xbox One-konsollen.

Der var store forventninger til Kinect-teknologien, men den er efterfølgende blevet droppet fra Xbox One, blandt andet på grund af manglende funktioner.

"Det var ikke en rar oplevelse. Kinect-kameraet var bare ikke udviklet nok til at blive solgt i 10 millioner enheder på 60 dage - og det var lige præcis det, der skete," forklarer Alex Kipman.

Det er uvist, hvornår Microsoft igen slipper håndbremsen.

"Når jeg mener, at verden er klar til det, så gør vi det muligt for almindelige mennesker at købe HoloLens," siger Alex Kipman.

Mens vi andre må savle videre, sidder astronauterne på ISS-stationen i kredsløb om jorden og smiler. Ikke nok med at de er i rummet: De har også netop modtaget to HoloLens-briller, som skal afprøves i vægtløshed.

Og så kan de spille Space Invaders.

Ved sidste års BUILD-konference fik Computerworld lov til at teste HoloLens som det første danske medie. Du kan læse om vores oplevelse her:

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere