Artikel top billede

Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"

Region Sjællands kulegravning af it-indkøb hos Atea svarer til, hvad vi selv har gravet frem, lyder det fra Ateas direktør.

Ateas øverste chef i Danmark , Morten Felding, er glad for resultaterne i den revisionsundersøgelse af mulig bestikkelse i forbindelse med Region Sjællands it-indkøb hos Atea, som revisionsfirmaet PwC har fremlagt.

Morten Felding mener, at PwC's undersøgelse lukker luften ud af de mistanker om urent trav, som ramte Atea efter en foreløbig undersøgelse i efteråret.

Det billede, som PwC nu tegner, svarer ifølge Atea-direktøren til, hvad Atea tidligere har meldt ud om, hvordan samhandlen med Region Sjælland er foregået.

Han mener derfor, at sagen om Ateas samhandel med Region Sjælland nu først og fremmest handler om, hvordan regionen har håndteret sine it-indkøb.

Læs mere her: Mistanke: Atea leverede varer direkte til sigtede i bestikkelsessag

"Det er positivt, at PwC kommer frem til det samme, som vores egne grundige interne undersøgelse af, hvordan der er blevet solgt til Region Sjælland," siger Morten Felding, som dog understreger, at han kun kender PwC-rapportens konklusioner fra omtale i pressen.

"Selvfølgelig er det tilfredsstillende, at det, vi hele tiden har sagt, nu er blevet bekræftet," siger Morten Felding.

"PwC siger, at det ikke længere handler om 55 millioner kroner, der ikke kan redegøres for, og at der var masser af leveringsadresser ,som ikke tilhørte regionen, eller at regionen har betalt for meget for dens varer. Nu er vi nede på et beløb på 7.000 kroner og tre leveringsadresser, som Bagmandspolitiet kigger på," siger han.

"Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen selv, der ikke har styr på de interne processer," siger Morten Felding.

Sagen om bestikkelse i Region Sjælland brød frem i juni sidste år, hvor 13 tidligere og nuværende medarbejdere i Region Sjælland, Rigspolitiet, Atea og firmaet 3A-it blev anholdt og sigtet for over en årrække at have givet og modtaget bestikkelse i forbindelse med Ateas salg til regionen.

Også Morten Felding selv er sigtet i sagen, fordi han efter politiets opfattelse burde have reageret tidligere, da han blev opmærksom på ulovlige metoder i Ateas samarbejde med Region Sjælland.

Sagen efterforskes fortsat af Bagmandspolitiet.

Læs også:

Rod med it-indkøb i Region Sjælland: "Vi er lidt chokerede"

Atea suspenderer chef efter nye sigtelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere