Artikel top billede

Direktør efter fyring for it-bestikkelsessag: "Det er en erhvervsrisiko, når man sidder som CEO for en meget stor virksomhed",

Den fyrede topchef i Region Sjælland er overrasket, men vil ikke sige, om hans fyring efter it-bestikkelsessagen i regionen er retfærdig eller ej.

Risikoen for at blive fyret med dags varsel er en del af de betingelser, man må acceptere som direktør og topembedsmand i det offentlige.

Sådan lyder det fra den nu forhenværende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen.

Han blev onsdag i denne uge fyret, efter at en revisionsrapport fra PwC har afsløret manglende kontrol med regionens it-indkøb.

Den kritiske rapport er blevet til på baggrund af den igangværende bestikkelsessag, hvor flere medarbejdere i regionen er sigtet for at have modtaget bestikkelse fra nuværende og tidligere medarbejdere i it-firmaerne Atea og 3A-it.

Ifølge regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) har rapporten brudt "tilliden mellem Regionsrådet og den administrerende direktør."

Jens Andersen, hvad er din reaktion på Regionsrådets beslutning om, at du skal fratræde?

"Det tager jeg til efterretning. Jeg er overrasket, men om det er retfærdigt eller uretfærdigt? Det kan man ikke bruge til noget. Det er en erhvervsrisiko, når man sidder som CEO for en meget stor virksomhed," siger Jens Andersen.

Synes du det er rimeligt, at du er blevet fyret?

"Som sagt: Om det er retfærdigt eller uretfærdigt, kan man ikke bruge til noget. Og det har jeg ikke yderligere kommentarer til."

Hvordan ser du på denne her bestikkelsessag i forhold til den måde, som forvaltningen har fungeret på?

"Det har jeg ingen kommentarer til."

Så der er ikke noget, der brænder på tungen?

"Nej, det er der ikke. Jeg tager det til efterretning. Og det er det. I en stilling som min, er der en betydelig erhvervsrisiko for, at bestyrelsen mister tilliden til sin direktør. Det er det, der er sket her."

Jens Andersen har haft jobbet som regionsdirektør de seneste ti år.

Læs også:

Regionsdirektør fyret efter rapport om bestikkelsessag

Atea-chef efter bestikkelsesrapport: "Problemet ligger ikke hos Atea, men hos regionen"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere