Artikel top billede

46-årige Hanne Sjøberg siger farvel til direktørjobbet i Tech Data Danmark efter fire år på posten.

Tech Datas danske direktør færdig i selskabet efter første overskud i 10 år

Efter fire år på posten forlader direktør Hanne Sjøberg it-distributøren Tech Datas danske forretning. Jagten på en afløser er gået ind.

Efter fire år som dansk landechef for den amerikansk-ejede it-distributør Tech Data siger Hanne Sjøberg nu pænt farvel og tak og søger nye udfordringer.

Hun betegner sin exit som "helt udramatisk", og hun fortsætter da også i direktørjobbet, indtil hendes opsigelsesvarsel udløber til juni.

"Jeg meddelte før jul, at jeg planlægger at forlade mit job. Jeg har løst mange af mine opgaver, så nu synes jeg, det er tid til, at en anden profil kan komme til," siger den 46-årige Sjøberg, der kom til Tech Data i begyndelsen af 2012.

Farvel til underskud

I hendes fire-årige regeringstid er det lykkedes Tech Data at få bugt med de kroniske tocifrede millionunderskud, som ellers har plaget bundlinien i den danske forretning de seneste 10 år.

I det seneste regnskab kunne Tech Data Danmark således præsentere et beskedent overskud på 1,6 millioner kroner. Samtidig er omsætningen på bare et år steget med mere end 20 procent, så Tech Data årligt langer varer for 2,4 milliarder kroner over disken.

Fyringer og ny salgskultur

Den udvikling afspejler ifølge Hanne Sjøberg et målrettet arbejde med at gøre Tech Datas salgsarbejde mere kunde- og markedsorienteret, samtidig med en stram styring af omkostninger med en kraftig reduktion af medarbejderstaben fra 130 til i dag omkring 90 ansatte.

Hanne Sjøberg ved endnu ikke, om hun fortsætter sin karriere indenfor it-branchen.

"Det er ikke vigtigt for mig, hvilken branche det er. Jeg har forskellige dialoger i gang. Nogle er tættere end andre," siger hun og understreger, at hun har været glad for sin tid i Tech Data

"Jeg er blevet positivt og godt modtaget alle steder, og Tech Data har nogle rent ud sagt skidegode folk, som det har været en fornøjelse at arbejde sammen med."

Med direktøren halvt ude af døren er jagten gået ind for at finde en afløser på posten som dansk landechef.

"Jeg arbejder nu intensivt med at finde en erstatning og vurderer både interne og eksterne kandidater i Danmark. Jeg ved endnu ikke, hvem det bliver, men jeg er helt sikker på, at det bliver en dansker," siger Tech Datas nordiske chef Øyvind Säther, som beklager Hanne Sjøbergs exit

"Havde det været op til mig, var hun fortsat, men Hanne er en bestemt dame, og hun har besluttet sig for, at hun efter fire år nu vil noget andet. Det må vi respektere.," siger Øyvind Säther.

Læs også:

Stor distributør får nyt kæmpeminus trods hestekur

Her er Tech Datas danske chefer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere