Artikel top billede

Apple-grundlægger bekymret om Apple Watch: Er det virkelig den vej Apple skal?

Steve Wozniak er bekymret over Apples kurs.

Steve Wozniak deltog onsdag aften i en Ask Me Anything-tråd på sitet Reddit, hvor over 10.000 brugere stillede spørgsmål til den mand, som sammen med Steve Jobs støbte fundamentet til Apple.

Blandt andet blev Steve Wozniak spurgt, hvad Tim Cook, den nuværende CEO hos Apple, gør rigtigt og forkert.

"Tim Cook anerkender både ansatte og kunderne som rigtige mennesker. Det nye Apple viderebygger den stærke tradition med at bygge produkter for at hjælpe folk, og ikke for at tjene flest mulige penge. Som en hardware-fyr varmer det mit hjerte," svarer Steve Wozniak.

"Jeg er dog lidt bekymret. Jeg elsker mit Apple Watch, men Apple bevæger sig også ned ad en vej for juvel- og smykkemarkedet, hvor du køber et ur alt efter, hvor vigtig du føler dig selv. Den eneste forskel på et ur til 500 dollars og et til 1100 dollars er urremmen? Det er et meget anderledes Apple, end det var engang," tilføjer Steve Wozniak, og roser igen Tim Cook.

"Jeg godkender Tim Cooks arbejde og det nye Apple. Jeg savner dog inderligt Steve Jobs.."

Blander sig i FBI-sag

Spørgsmålene var mange til Steve Wozniak, som kom omkring både privatlivet, udvikling og hvorfor, at Steve Wozniak forlod Apple.

Men der blev også spurgt ind til Steve Wozniaks holdning til den aktuelle sag mellem Apple og FBI, hvor sidstnævnte ønsker Apples hjælp til at bryde ind i en krypteret iPhone.

"To gange i mit liv har jeg skrevet kode, som kunne have været en virus. Begge gange smed jeg hver eneste lille del af koden væk. Jeg fik kuldegysninger alene ved tanken om, hvad den slags farlige kode kan bruges til. Hvis der bliver skrevet kode, som kan lukke folk ind i Apple-produkter, så vil den kode på et tidspunkt ende i de forkertes hænder," siger Steve Wozniak, som samtidig også siger, at han er stor fortaler for borgerrettigheder. 

Du kan læse hele Steve Wozniaks "AMA" her, hvor der også tales om Apple Car.

Læs også: Flertal af amerikanerne - og [b]Bill Gates - vil have Apple til at åbne krypteret iPhone
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere