Artikel top billede

Tre fede serier alle tech-interesserede bør se i påsken

Påsken nydes bedst med familie, venner... og en god serie for tech-folket.

Påsken nærmer sig, og når du har overstået de obligatoriske påskefrokoster og familiebesøg, kan du med god samvittighed slå benene op, læne dig tilbage og nyde feriedagene med en god serie.

Derfor har Computerworld pløjet sig igennem nettets mange streamingtjenester og fundet tre tv-serier om teknologi, der er værd at se.

1. Silicon Valley

I den amerikanske HBO-serie Silicon Valley bliver der på eftertrykkelig vis taget gas på teknologi-boomet i Silicon Valley, hvor unge introverte pizza-spisende nørder med et fingerknips bliver forvandlet til milliardærer.

En af seriens bagmænd er manuskriptforfatteren Mike Judge, der også lavede 90'er-kult-serien Beavis & Butthead.

I Silicon Valley er persongalleriet skiftet ud med nørder, og vi følger den unge iværksætter Richard Hendriks, der nærmest ved et tilfælde opfinder en ny revolutionerende data-komprimeringsalgoritme og starter virksomheden Pied Piper.

Interesserer du dig for iværksætterscenen i Sillicon Valley, er serien stærkt anbefalesværdig, og du vil givetvis kunne nikke genkendende til flere af figurerne i seriens persongalleri, hvor der åbenlyst er hentet inspiration fra den virkelige verden.

Den tredje sæson af Silicon Valley går i luften den 24. April og kan ses på HBO Nordic.

Se traileren for den første sæson her:

2. Halt and Catch Fire

Halt and Catch Fire er en amerikanske serie, der er udviklet af AMC, som også står bag den populære tv-serie Mad Men.

Hvor Mad Men foregår i reklamens gyldne æra i 60'erne, så foregår Halt and Catch Fire i computer-tidens første gyldne år.

Serien starter i 1983 - året før Apple introducerer den første Macintosh.

Her følger vi forretningsmanden Joe MacMillan, der siger sit job op hos IBM og nu drømmer om at bygge sin egen pc.

I skabelsen af den karismatiske fiktive karakter Joe MacMillan tyder meget på, at manuskriptforfatterne har hentet inspiration hos Steve Jobs, og MacMillans sidekick Gordon Clark har da også en slående lighed med Steve Wozniacki.

Sammen med den unge androgyne cyber-chick Cameron Howe kopierer de en IBM-pc og kaster sig dermed ud i en farlig kamp mod netop IBM, der er datidens helt store computer-gigant.

Halt and Catch Fire er rig på smarte forretningsfolk, kloge nørder  og beskidt erotik. Med andre ord - den er uden tvivl værd at se.

Seriens første to sæsoner kan ses på HBO Nordic, mens en tredje sæson skulle ligge klar til sommer.

Se traileren her: 

3. Mr Robot

Mr Robot har det sidste år gået sin sejrsgang i USA, hvor det har har været en af årets mest populære tv-serier.

Seriens hovedperson er den unge anarkistiske og depressive hacker Elliot Alderson, der om dagen ernærer sig som sikkerhedsekspert og om natten bevæger sig på den forkerte side loven, hvor han står i ledtog med bagmanden Mr Robot, der spilles af Hollywood-stjernen Christian Slater.

Mr Robot kan findes på HBO Nordic. 

Den første episode af Mr Robot er i øvrigt instrueret af den danske instruktør Niels Arden Oplev.

Se traileren her: 

Læs også: 

Podcastens store comeback: Det skal du lytte til i ferien

Undgå bløde pakker: Her er seks fede it-bøger som du bør ønske dig