Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

For første gang: Danmark rykker op i den absolutte bredbåndselite

Danmark er for første gang røget med i det fine selskab over de lande, der har verdens hurtigste gennemsnitshastigheder på nettet. Læs her, hvordan Danmark ellers klarer sig på bredbånds-verdensscenen.

Netværksselskabet Akamai har målt bredbåndshastigheden i alverdens lande, og for første gang er Danmark placeret i det fine top 10-selskab.

Det fremgår af Akamais State of The Internet-rapport for fjerde kvartal i 2015, efter selskabet startede med at udgive sine rapporter i 2008.

I den seneste version cykler det lille land uden høje bjerge med en gennemsnitshastighed på 16,1 megabit per sekund lige akkurat forbi Tjekkiet på 11.pladsen, som har et gennemsnits-internet på 15,9 megabit per sekund.

Den placering er kommet i hus, efter det danske internet i gennemsnit er blevet 36 procent hurtigere end sidste år.

Langt op til Sydkorea

I bredbåndsrapporten fra Akamai fremgår det dog også, at Danmark må se sig distanceret klart til vores skandinaviske brødrelande Sverige og Norge.

For Sverige med et gennemsnit på 19,1 megabit per sekund og Norge med 18,8 megabit per sekund ligger på henholdsvis 2.- og 3. pladsen på verdensranglisten over det hurtigste internet.

Helt i toppen befinder Sydkorea sig, som kan prale af en gennemsnitshastighed på 26,7 megabit per sekund.

Læs også: Så mange danskere har fået fiber-bredbånd i de seneste 10 år

Lige over Danmark befinder Finland sig, hvor gennemsnitsinternettet ligger på 16,6 megabit per sekund.

Det er blevet hurtigere

Danmark indtager samtidig en 8. plads på Akamais liste over lande, der har størst udbredelse af hastigheder over 25 megabit per sekund.

Netværksselskabet med fingrene nede i op mod en tredjedel af den globale internettrafik har målt sig frem til, at 15 procent af danskerne har en forbindelse på 25 megabit per sekund eller mere, hvilket er et hop på 188 procent siden sidste år.

Igen er det Sydkorea, som topper denne liste med en udbredelse på 37 procent af det hurtige net med hastigheder på eller over 25 megabit per sekund.

Du kan selv dykke ned i Akamai-tallene på selskabets State of The Internet-site.

Læs også:
Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere