Artikel top billede

Fyringsrunde i IBM Danmark - et større antal medarbejdere mister jobbet

Opdateret: IBM Danmark gennemfører onsdag formiddag afskedigelser af et større antal medarbejdere, erfarer Computerworld.

Seneste opdatering: Computerworld erfarer: IBM Danmark fyrer 160 medarbejdere onsdag

Et ukendt, større antal medarbejdere hos IBM Danmark bliver afskediget onsdag formiddag.

Det fremgår af af et nyhedsbrev fra Den Faglige Personaleforening i IBM, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

"Som I sikkert allerede har hørt via mail her til formiddag (tirsdag, red.) fra Henrik Bodskov, så vil IBM Danmark i morgen onsdag afskedige et større antal medarbejdere," lyder det i nyhedsbrevet fra personaleforeningen, der videre skriver:

"Det finder vi i Den Faglige Personaleforening meget beklageligt, men tager dette til efterretning og fokuserer på fremadrettet at supportere vores medlemmer i denne svære situation."

Bliver ikke fritstillet

Medarbejderne i IBM Danmark er blevet orienteret om, hvordan afskedigelserne kommer til at finde sted:

"De berørte medarbejdere vil denne gang blive informeret via Notes mail onsdag morgen kl 9, en skriftlig afskedigelse med posten, opfulgt af en senere samtale med deres nærmeste leder."

"Denne gang er der også væsentlig ændrede vilkår for afskedigelserne i forhold til tidligere års masseafskedigelser."

"Således vil der ikke blive tilbudt fritstilling i opsigelsesperioden, ligesom der heller ikke tilbydes extraordinær fratrædelses godtgørelse ud over funktionær lov godtgørelse samt Bilag-2 godtgørelse, til dem der er berettiget til bilag-2 godtgørelse," kan man læse i nyhedsbrevet.

Det fremgår også af dokumentet, at både repræsentanter fra personaleforeningen, HK og samarbejdsudvalget har været indbudt til forhandlinger med ledelsen.

"Der har dog ikke kunne opnåes enighed omkring vilkår for afskedigelserne," oplyses det.

IBM Danmark bekræfter over for Computerworld, at der finder afskedigelser sted i dag, onsdag.

IBM's store transformation

Før påske var der vedvarende rygter om en ny stor fyringsrunde i IBM globalt.

Selvom IBM Danmark dengang ikke ønskede at udtale sig til Computerworld, er det ikke overraskende, at der både globalt og lokalt finder afskedigelser sted i IBM.

IBM's meget omfattende omstillingen til nye forretningsområder har, som vi har skrevet, en konsekvens i forhold til de medarbejdere, der primært har gjort karriere med udgangspunkt i de forretningsområder og teknologier, der nu erstattes af noget nyt hos it-giganten.

Læs også: Efter nye rygter om afskedigelser i IBM: Her er situationen for medarbejderne

Stor udskiftning af medarbejdere

IBM havde i årene 2010 til 2013 426.000 til 431.000 ansatte på globalt plan. Ved udgangen af 2014 havde IBM på globalt plan pludselig kun 379.592 ansatte.

Det var et fald på over 51.000 medarbejdere i forhold til året før og altså i det hele taget et markant lavere antal ansatte i forhold til bare få år tidligere.

Ved udgangen af 2015 lå IBM's globale medarbejderstyrke på 377.757 ansatte, et beskedent fald i forhold til året før.

Bag det tal gemmer der sig dog en interessant historie. IBM ansatte ifølge blandt andre Business Insider 70.000 nye medarbejdere i 2015.

Eftersom antallet af medarbejdere stort set ikke ændrede sig, er op imod 70.000 medarbejdere i IBM på et enkelt år blevet skiftet ud.

Det er medarbejdere, der ufrivilligt eller frivilligt har forladt IBM og er blevet erstattet af nye folk med nye kompetencer. Det er også sket ved opkøb af virksomheder, men det ændrer ikke ved, at medarbejderstaben i IBM ændrer profil.

Læs mere om IBM's store transformation her.

Situationen i Danmark

Også i Danmark er der blevet færre ansatte i IBM, og her er en stor del af forklaringen også IBM's omstilling.

I IBM Danmark har der været tale om en konstant nedgang i antal ansatte siden 2008, hvor der var 4.740 ansatte i selskabet. Det var faldet til 2.556 ansatte i 2014.

Det danske 2015-regnskab er endnu ikke offentliggjort.

Seneste opdatering: Computerworld erfarer: IBM Danmark fyrer 160 medarbejdere onsdag

Læs også:

Efter nye rygter om afskedigelser i IBM: Her er situationen for medarbejderne

Rygte: Presset IBM på vej med stor fyringsrunde: Tusindvis skal fyres




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere