Artikel top billede

Stor "Redstone"-opdatering til Windows klar til sommer: Her er nyhederne

Build 2016: Microsoft har på Build-konferencen løftet sløret for nyhederne i den kommende opdatering til Windows 10. Læs om dem her.

San Francisco: Microsofts årlige konference for udviklere, Build, blev onsdag aften dansk tid skudt i gang.

Microsoft benyttede sig af anledningen til at fremvise de nye funktioner, som vil følge med den kommende sommer-opdatering af Windows 10.

Opdateringen vil være den første, store opdatering til Windows 10 siden november, og  den vil blive gratis for alle Windows 10-brugere.

Opdateringen gik tidligere under navnet "Redstone", hvilket ikke blev nævnt på noget tidspunkt under eventet, .

Der vil formodentligt blive tale om en tvungen opgradering på Home-computere.

Windows Hello spreder sig ud

I den kommende sommer-opdatering spredes adgangskontrollen "Microsoft Hello" ud til andre områder i Windows 10.

I dag bruges Windows Hello kun til at logge på computeren uden adgangskode -  for eksempel med ansigtsgenkendelse på Microsofts egen Surface Book,

Men på samme måde som iPhonens fingeraftryksscanner også kan implementeres i andre apps skal Hello anvendes i andre Windows-programmer. 

For eksempel vil hjemmesider via Microsofts Edge-browser kunne anvende Windows Hellos ansigtsgenkendelse på en Surface Pro 4, så du ikke skal taste din adgangskode.

Stylus bliver forbedret
Microsofts satser stort på en forbedret stylus-brug i den kommende opdatering.

En ny app fungerer på samme måde som et minuature whiteboard, som blandt andet kan åbnes fra log-in skærmen.

Sticky Notes får også en opgradering, så hvis du skriver et tidspunkt i en sticky note med din håndskrift, kan Cortana omdanne din tekst til et aftale i din kalender. Noget lignende findes allerede i Samsungs Note 5-telefon.

Microsoft frigiver også nye API'er til udviklere, så den udvidede stylus-support lettere kan udbredes til andre programmer.

Selv forbedrer Microsoft selskabets Maps-app, så du kan tegne direkte ruter direkte ind på et kort, hvorefter Maps fortæller afstand og rejsetider, mens dine håndskrevne noter svæver over kortet. 

Cortana-forbedringer
Microsoft forbedrer også den digitale assistent, Cortana, som endnu ikke er frigivet på dansk.

Cortana vil kunne tilbyde at bestille bord ved en foreslået restaturant, hvis du har oprettet en frokostaftale i din kalender i en bestemt by.

Cortana får også flere muligheder for at styre Windows 10 direkte, så du med en kommando for eksempel kan bede Cortana om at slukke computeren.

Så gad vide hvad der sker, når man efter sommer-opgraderingen råber "Cortana: Turn of the computer", ned igennem kontorlandskabet?

Læs også: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere