Artikel top billede

Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder

Check Point advarer om, at iPhones og iPads, der er i brug hos virksomhederne, kan indeholde en grundlæggende sårbarhed som it-kriminelle kan udnytte til angreb.

En af de helt store styrker ved Apples iOS og den tilhørende App Store er, at Apples strenge tilsyn med de mange apps er med til at minimere mængden af malware og andre forsøg på angreb og snyd fra de it-kriminelles side.

Men iPhones og iPads kan skam også blive angrebet, og faktisk er der netop nu fokus på en potentielt alvorlig trussel for de viksomheder, der kører med iOS-enheder og samtidig anvender en mobile device management-løsning (MDM).

Det er sikkerhedsfirmaet Check Point, der i en rapport skriver, at en række angreb mod iOS - herunder Masque Attack, WireLurker, Hacking Team og YiSpecter - demonstrerer, at der er nogle sårbarheder i den måde, systemet er skruet sammen på.

Konkret hævder Check Point, at en sårbarhed gør det muligt for de it-kriminelle at installere ondsindede apps på iPads og iPhones i virksomhedsregi.

"Sårbarheder gør det muligt at foretage man-in-the-middle-angreb, der kaprer kommunikationen mellem styrede iOS-enheder og mobile device management-løsninger."

"Denne sårbarhed kan give trussels-aktørerne kontrollen med enheder, dataene på dem og sågar virksomheds-services, og det kan potentielt påvirke millioner af iOS-brugere rundt omkring i verden, hvis enheder er styret af en MDM," skriver CheckPoint.

Sikkerhedsfirmaet gav Apple besked om sårbarhederne allerede i oktober, men i november vendte Apple ifølge Check Point tilbage med beskeden, at det "er forventet."

Apple: Ikke vores sårbarhed
Ifølge Check Point opstår sårbarheden, fordi virksomhedernes interne apps typisk er udstyret med et særligt certifikat, der betyder, at de kan installeres på medarbejdernes iOS-enheder, uden at skulle igennem den sædvanlige godkendelsesprocedure hos Apple.

"Apples iOS-økosystem har visse sårbarheder i installationsprocessen med virksomheds-apps, der gør det muligt at introducere ikke-verificeret kode til iOS," skriver Check Point.

En talsperson fra Apple kalder over for The Verge denne type angreb for "et tydeligt eksempel på et phishing-angreb, der forsøger at narre brugerne til at installere en konfigurations-profil og derefter installere en app."

"Dette er ikke en iOS-sårbarhed," lyder det dog også fra Apple, der altså mener, at det snarere måden, MDM-løsningerne fungerer på, der er problemet.

Check Point har ikke estimeret, hvor mange iOS-enheder, der rent faktisk kan være blevet ramt af denne form for angreb.

Læs også:

Tre klare konsekvenser af Apples fremmarch i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere