Artikel top billede

Medie afslører: Snart vil Apple lade dig slette uønskede apps

Meget tyder på, at iPhone-brugere snart vil få mulighed for at fjerne præinstallerede apps.

Det ser ud til, at Apple langt om længe vil lade iPhone-brugere slette nogle af de mange apps, der kommer præinstalleret på deres telefoner.  

Det er mediet App Advice, der har opdaget, at der for få uger siden begynde at dukke spor op i koden til App Store og iTunes, der tyder på, at Apple vil gøre det muligt at "skjule" såkaldte "første parts apps" - altså apps, der er udviklet af Apple selv.

Når formuleringen "skjule" anvendes, tyder det dog på, at du næppe vil kunne slette de pågældende apps helt fra telefonen.

I stedet vil du formodentligt blot kunne fjerne dem fra din iPhones hjem-skærm.

Læs også: Her er listen med tvungne iOS-apps: Nu vil Apple (måske) lade dig slette dem

Til stor irritation

Gennem tiden har iPhone-brugere ofte klaget over, at de ikke har haft mulighed for at fjerne det stigende antal apps, som Apple selv har produceret.

Eksempelvis kommer alle iPhones med en præinstalleret Apple Watch-app. Men appen er kun relevant for brugere, der rent faktisk ejer et Apple Watch.

På samme måde er der mange iPhone-brugere, der eksempelvis foretrækker andre note-apps eller aktie-apps end dem, der kommer præinstalleret på deres telefoner.

Tim Cook kom med antydninger

Allerede sidste år antydede Apples administrerende direktør Tim Cook i et interview med det amerikanske netmedie Buzzfeed, at Apple vil gøre det muligt at fjerne de præinstallerede apps.

Om de præinstallerede apps sagde han:

"Vi ønsker, at du er glad. Så jeg anerkender, at nogle folk ikke ønsker det her, og det er noget, vi undersøger," sagde han ifølge Buzzfeed.

I et interviewet siger Tim Cook dog også, at der er apps, som det formodentligt ikke vil være muligt at fjerne, fordi de spiller en central rolle for styresystemet og er bundet sammen med andre funktioner i telefonen.

Et kvalificeret gæt er, at det eksempelvis gælder Apples besked-app, telefon-appen samt appen med din telefonbog.

Læs også:
Ny funktion i iOS 9: Vil slette apps for at skaffe plads til sig selv på fyldte telefoner 

Ny aftale: Stigende antal Android-telefoner kommer med Microsoft-apps som ikke kan slettes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere