Artikel top billede

Microsoft klar med afgørende Flash-tiltag: Nu skal ressource-slugeren stoppes

Microsoft ønsker Flash sendt helt ud i kulden og indfører nu ny streng kontrol med den ressource-krævende webteknologi i Edge-browseren.

Adobes Flash spiller stadig en afgørende rolle på internettet, selvom teknologien i de senere år er både blevet kritiseret for sikkerhedsbrister og for at være for ressourcekrævende.

Microsoft er heller ikke den store Flash-fan, og nu giver selskabet Edge-brugerne mulighed for at styre, hvornår og hvor meget Flash-indholdet skal have lov til at fylde i broweren.

Microsoft skriver i et blogindlæg, at Edge-browseren nu giver brugerne mulighed for selv at indstille, hvor mange ressourcer, Flash må kræve af browseren.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Det indføres i forbindelse med det store opdatering til Windows 10, der kommer til sommer - læs mere om Redstone/Anniverary Update her.

"Med Anniversary Update til Windows 10, vil Microsoft Edge på en intelligent måde auto-pause indhold, der ikke er afgørende for en webside," skriver Microsoft og meddeler, at Windows Insiders kan afprøve løsningen i Windows 10 build 14316.

Sådan fungerer det

Konkret kommer den nye Flash-kontrol til at fungere ved, at indholdet - eksempelvis animationer eller annoncer - sættes på pause automatisk - medmindre brugeren vælger at klikke på indholdet.

"Dette reducerer strømforbruget signifikant og forbedrer ydelsen," skriver Microsoft, der samtdigig meddeler, at Flash-indhold, der har en relevans for siden - eksempelvis video og spil - ikke vil blive stoppet i Edge.

Læs også: Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Microsoft: Flash skal væk
Der er dog ingen tvivl om, at også Microsoft gerne ser, at Flash på sigt kan sendes helt ud i kulden og erstattes af moderne web-teknologier og standarder.

"Denne transformation til moderne webstandarder er til gavn for både brugere og udviklere," mener selskabet. 

"Brugerne oplever forbedret batteritid, når sider anvender effektive webstandarder, der mindsker både kravet til hukommelse og CPU."

"Udviklerne drager nytte af, at de kan skabe sider, der fungerer på tværs af alle browsere og devices, inklusiv mobile devices, hvor Flash måske ikke er tilgængeligt."

"Vi opfordrer webmiljøet til at fortsætte transformationen væk fra Flash og mod åbne webstandarder," skriver Microsoft.

Selskabet peger på blandt andet Encrypted Media Extensions, Media Source Extensions, Canvas, Web Audio og RTC som relevante standarder.

"Vi planlægger efter og ser frem til en fremtid, hvor Flash ikke længere er nødvendigt default som en del af oplevelsen i Microsoft Edge."

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0

Nedturen fortsætter for Microsofts browser - Google spurter frem

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere