Artikel top billede

Foto: Robert Hendel (Foto: Robert Hendel)

Han stod bag nogle af Apples vigtigste produkter: Nu siger han stop

Vigtig Apple-designer skifter til konkurrent. Skiftet får aktiemarkedet til at gå bananas.

Navnet Danny Coster siger dig måske ikke umiddelbart noget.

Men onsdag var navnet på alles læber, da kamera-producenten GoPro kunne annoncere, at virksomheden har hyret ham som ny designchef.

Danny Coster har gennem mere end 20 år været en helt central del af Apples berømte designteam, der har stået bag legendariske produkter som iPhone, iPad og iPod.

Nyheden om jobskiftet fik ifølge det amerikanske erhvervsmedie Business Insider GoPros aktie til at stige med 19 procent.

Står bag mange patenter

Siden 1995 har Danny Costers navn figureret på adskillige væsentlige Apple-patenter.

Ifølge Apple-mediet 9to5mac fremgår hans navn blandt andet af designpatenter for iPhone 4 samt Apples nye smart-keyboard til iPad Pro.

Læs også:  Apple fylder 40 år - her er de mest betydningsfulde øjeblikke i virksomhedens historie

Mister sjældent medarbejdere

Tabet af en enkelt medarbejder lyder måske ikke som noget særligt i en koncern, der i forvejen har tusindvis af højtkvalificerede medarbejdere ansat.

Men ikke desto mindre har Danny Costers jobskifte vakt stor opsigt.  

Det skyldes, at Apple succes historisk set har været drevet af design, og at designteamet har haft status som virksomhedens hjertekule.  

Designteamet består af 19 personer, der traditionelt har måtte finde sig i at stå i skyggen af Apple-stifteren Steve Jobs samt chefdesigner Jonathan Ive.

De fleste af teamets medarbejdere har arbejdet sammen i Apple siden midten af 1990'erne, og Danny Coster er den kun tredje person, der har forladt teamet i løbet af de seneste femten år. Den ene af de tre afgange skyldes i øvrigt dødsfald.

Det fremgår blandt andet af en artikel i Apple-mediet The Cult of Mac samt i et portræt af Jonathan Ive i det amerikanske magasin The New Yorker.

Denne form for loyalitet er ganske ekstraordinær i Silicon Valley, hvor de store virksomheder løbende jagter hinandens medarbejdere.

Kommer efter Ives jobskifte

Danny Costers skifte kommer mindre end et år efter, at Apples legendariske designchefen Jonathan Ive fik ny jobtitel.

I stedet overlod han daglige ansvar til Richard Howarth, der blev ny chef Apples industrielle design, og Allan Dye, der overtog ansvaret for Apples brugerflade-design. 

Ifølge Silicon Valley-mediet The Informations oplysningen har ledelsesskifte ændret dynamikken i design-teamet, hvilket kan være en medvirkende årsag til Danny Costers afgang.

Læs også: 
Apples chef-designer får nyt job: Forfremmelse eller retrætepost?

Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere