Artikel top billede

Medie: Kæmpe teleselskab storfavorit til at købe kriseramte Yahoo

Et nyt online-reklamemonster kan være være til at blive født af det gigantiske teleselskab Verizon, som har set sig sulten på at købe Yahoo.

Efter at have købt den tidligere internetmastodont AOL og flere online-reklameselskaber er det amerikanske teleselskab Verizon storfavoritten til også at sætte tænderne i kriseramte Yahoo.

Det skriver Reuters, efter Yahoo for nyligt satte sig selv til salg, efter flere forsøg på at vende skuden og vækstraterne til fordums bedrifter i 1990'erne og starten af 00'erne, hvor Google endnu blev udviklet i en californisk garage.

Læs også: Dyb krise: Yahoo sætter sig selv til salg og fyrer hver sjette medarbejder

Reuters har med kilder fra den amerikanske handelsgade Wall Street opsnuset, at Verizons favoritværdighed skyldes, at teleselskabet rent faktisk har fået skabt en pæn forretning ud af AOL-købet.

Det opkøb gik igennem sidste år, hvor Verizon fik AOL op under neglene for 30 milliarder kroner, som du kan læse mere om her: Verizon køber tidligere internet-kæmpe for 30 milliarder kroner

Yahoo er (stadig) et top-site

I lighed med AOL er Yahoo en kæmpende it-gigant, som i årenes løb har mistet brugere og omsætning i takt med, at konkurrenter som Google, Facebook og Youtube er skudt op.

Ikke desto mindre fastholder Yahoo stadig en position blandt verdens allermest besøgte sites, hvilket placerer Yahoo på femtepladsen hos site-rangeringsselskabet Alexa - kun overgået af de tre førnævnte sites samt kinesiske Baidu.

Hvis det viser sig, at Verizon løber med Yahoo, kan det muligvis forventes, at søgemaskineselskabet får lov til at køre separat videre under telegigantens vinger.

Et reklamemonster på vej?

For det er sket med AOL og andre opkøb af internetforretninger, som Verizon har investeret i, selvom Yahoo dog er meget større.

Læs også: Her er de 10 største it-opkøb nogensinde

Spekulationer om at lægge AOL og Yahoo sammen til et online-reklamemonster bliver også vendt, men det ønsker hverken Verizon, AOL eller Yahoo at kommentere.

Første budrunde på Yahoo finder sted i næste uge, og Verizon har tænkt sig at byde, siger kilder fra selskabet til Reuters.

Læs også:
11 it-kæmper med røven i vandskorpen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere