Artikel top billede

Data-analyse afslører: Disse personer dør (sikkert) snart i Game of Thrones

Spoiler alert: Disse folk dør (måske) i den nye sæson af Game Thrones, har tyske it-studerende og deres maskiner regnet sig frem til. Læs dødslisten her.

Inden premieren på sjette sæson af den stærkt populære adventureserie Game of Thrones har et hold it-studerende kastet sig over algoritmerne for at forudsige fremtidige dødsfald i serien.

De it-studerende kommer fra Technische Universität München i Sydtyskland, og deres opstartsspørgsmål går på, om om en af seriens hovedkarakterer Jon Snow virkelig døde i femte sæson.

Dernæst har de spurgt, hvilken person fra Game of Thrones-universet, som må stiller sandalerne næste gang.

Ved at indsamle store mængder af online-information om tv-serien fra især Twitter har de studerende efterfølgende forsøgt at knække de mange data med en række machine learning-algoritmer.

Indtil videre har de it-studerende opnået en succesrate på 74 procent, når det kommer til at forudsige dødsfald i tv-serien og i bøgerne, skriver det Tekniske Universitet i München i en pressemeddelelse.

Fra biologi til tv-serie

Normalt skal de studerende undersøge komplekse biologiske spørgsmål.

Men på grund af tv-seriens popularitet og komplekse persongalleri, har de fået lov til at benytte samme teknikker til at forudsige dødsfald i tv-serien inden verdenspremieren den 24. april.

Og når den først kører, vil der ganske givet blive diskuteret heftigt på kollegiegange, over frokostborde og sågar i ægtesenge, hvordan Game of Thrones vil udvikle sig.

De it-studerende fra det Tekniske Universitet i München kan ikke forudsige alle handlingsforløb i den spraglede fortælling, men de har på en nyoprettet hjemmeside flere konkrete bud på, hvem der ikke overlever alle episoder i den nye sæson. 

Spoiler alert: Disse folk dør
Så hvis du selv har gang i den store nedtælling til den næste Game of Thrones-sæson, bør du måske ikke læse resten af denne artikel.

For de tyske studerende - og ikke mindst deres computerprogrammer - gætter på, at skurken Ramsey Snow vil dø med 64 procent sandsynlighed, men ikke desto mindre overleve sin dødsfjende Theon Greyjoy med 74 procent dødschance.

De peger også på, at Jon Snow rent faktisk overlevede sæson 5's finalen, mens dronning Daenerys Targaryen ifølge de studerende er storfavorit til at (gen)vinde spillet om tronerne.

De studerendes algoritmer peger derimod på, at hun har 95 procent chance for at dø - hvilket de studerende forklarer på følgende måde:

"Algoritmen tager i høj grad højde for familiehistorien, og da hendes familie næsten er udslettet, er beregningen for hendes død ret høj," lyder det på big data-sitet om Game of Thrones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere