Artikel top billede

En af Danmarks bedste CIO'er skifter job: Nu skal han være COO

Nykredit og Jyske Banks it-firma JN Data henter it-koryfæ til at banke ny strategi på plads.

Med CIO-job hos globale virksomheder som Danfoss og Carlsberg og senest pensionsselskabet Pensam på CV'et er det en af den danske it-verdens absolutte topnavne, der nu begynder som direktør i it-firmaet JN Data.

51-årige Kenneth Egelund Schmidt tiltræder en nyoprettet stilling som COO i det Silkeborg-baserede firma, der har som sin primære opgave at stå for drift og udvikling af it-systemer til selskabets to ejere, Nykredit og Jyske Bank.

"Hovedfokus bliver for mig indadrettet mod en sikker og stabil drift. Men jeg får også brug for kompetencer indenfor forretningsstrategi, forandringsledelse, innovation og orientering mod kunder. Det er kompetencer, som jeg har brugt i mine tidligere job, selv om det har været med titlen CIO," siger Kennet Egelund Schmidt til Computerworld.

Han blev i 2007 kåret som Årest CIO af Computerworld. Det kan du læse mere om her: Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef 2007

Kenneth Egelund Schmidt tiltræder i sin nye stilling 1. juni, men har endnu ikke haft mulighed for at sætte sig ind i de finere detaljer om, hvordan JN Datas nye strategi skal gennemføres og præcis, hvad hans rolle bliver på det felt.

"JN Data har jo langt hen ad vejen skiftet gear, og det er det, som vores CEO, Claus Toxværd Østergaard, har bedt mig om at hjælpe til med. Første fase bliver at forstå fuldt ud, hvad der ligger i strategien, Hvad er udfordringerne? Hvad er godt? Og hvad skal gøres endnu bedre?" siger Kenneth Egelund Schmidt.

Hvad kan du bidrage med?

"Jeg er god til at gøre gode ting bedre. Samtidig vokser kravene til kvalitet, ydeevne og de omkostninger, der følger med. Så jeg skal forestå den optimering samtidig med, at vi skal udvikle os. Og så har jeg en dyb respekt for kritisk it. I de seneste virksomheder, jeg har arbejdet for, har it været fuldstændig fundamental for driften af forretningen. Det skal bare være i orden," siger han.

Hvor ser du de vanskeligste udfordringer?

"Du må ikke kalde dem vanskelige. JN Data er et rigtig veldrevet firma, og som sagt vil jeg gerne være med til at gøre noget godt bedre. JN Data er jo et teknologiselskab. På den vis er det job, som jeg nu tager fat på, meget magen til det, som jeg tidligere har foretaget mig. Forskellen er, at jeg nu virkelig skal sidde med ved bordet i direktionen og være med til at lægge hele kabalen," siger Kenneth Egelund Schmidt.

Læs også:

Carlsbergs CIO sat på porten i al stilhed

Carlsberg henter it-chef hos Danfoss

Troværdighed er vejen til it-chefens indkøbsliste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere