Artikel top billede

Ny browser kommer med gratis VPN indbygget: Hent den her

Opera-browseren kommer med VPN indbygget fra fødslen i ny udgave. Hent den her.

Den næste udgave af Opera-browseren kommer med gratis VPN (virtual private network) indbygget fra starten.

Via en VPN-forbindelse kan man blandt andet sikre sig mod, at andre kan følge med i kommunikationen, skjule sin IP-adresse og få adgang til ellers blokerede websider, fordi de data, der sendes via den virtuelle tunnel, er krypterede.

"Nu er du ikke længere nødt til at downloade VPN-udvidelser eller betale for VPN-abonnementer for at få adgang til blokerede websider og beskytte din browsing, når du er på et offentligt WiFi," forklarer Opera i et blogindlæg.

Den norske browser er kendt for at implementere teknologier og løsninger, der især tiltaler teknologientusiaster og privacy-engagerede webbrugere.

"Denne vigtige privacy-forbedring markerer endnu et skridt mod at bygge en browser, der matcher folks forventninger i 2016," skriver Opera.

Læs også: Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

"Indtil nu har de fleste VPN-services og proxy-servere haft begrænsninger og været baseret på betalinger via abonnement."

"Med en gratis, ubegrænset og native VPN, der bare virker fra starten og ikke kræver noget abbonement, ønsker Opera at gøre VPN'er tilgængelige for alle," lyder det i blogindlægget.

Kniber med markedssandelen

Indtil videre kan du få adgang til VPN-funktionen via udviklerrudgaven af Opera 38.

Den kan du hente her.

Selvom Opera-browseren indeholde mange interessante funktioner, så har Opera svært ved at følge med på browser-markedet, hvad angår markedsandele.

Det er især Chrome og Safari, der i dag nupper brugerne på de forskellige platforme. 

Her i Danmark er det langt under en procent af webbrugerne, der anvender Opera. Se de forskellige browseres markedsandele her

Læs også:

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Prøvekørt: Derfor er den nye Vivaldi-browser noget helt særligt

Helt ny browser klar i færdig udgave: Nu kan du hente Vivaldi 1.0




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere