Artikel top billede

Et vendepunkt er nået: Salget af smartphones falder for første gang nogensinde

Det er aldrig tidligere sket, at der er blevet solgt færre smartphone i et kvartal end i det tidligere kvartal, men det sker nu, hvor salget for første gang nogensinde falder. Få en forklaring på, hvad der sker her.

For første gang nogensinde i verdenshistorien er der blevet solgt færre smartphones i et kvartal end i det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Sådan lyder det fra analysehuset Strategy Analytics, som vurderer, at der i årets første kvartal blev solgt 334,6 millioner smartphone-telefoner i verden.

Det svarer til et fald på tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, hvor der blev solgt 345 millioner telefoner.

Faldet skyldes nærmest alene tilbagegang for to af de bedst profilerede og største leverandører, nemlig Apple og Samsung.

Begge disse selskaber har fået en ordentlig kindhest af forbrugerne, der langt fra har været så ivrige som tidligere efter at investere i leverandørernes telefoner.

Apple har således meddelt, at salget af iPhone er faldet med 16 procent til 51,2 millioner solgte enheder.

Især har det været slemt på det store kinesiske marked, hvor salget er faldet med 26 procent.

Afmatning i vækstmarkederne

Strategy Analysis peger da også på, at faldet skyldes, at vækstmarkederne, som ellers har været stor-aftagere af nye telefoner, er ved at være mættede.

Det drejer sig især om Kina og Indien.

Her har mange forbrugere nu allerede investeret i en smartphone. Det betyder, at salget nu er afhængigt af, at de skal udskifte deres nuværende modeller, hvilket typisk giver et mindre salg end i situationer, hvor forbrugerne skal investere i deres første telefon.

Hertil kommer, at forbrugerne generelt er tilbageholdende med pengene for tiden på grund af usikkerhed om den globale økonomi i den nærmeste fremtid.

Samsung solgte i kvartalet 79 millioner smartphone-telefoner, hvilket svarer til et fald på fire procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Ifølge analysehuset IDC er magtforholdene på smartphone-markedet ved at blive udfordret af fremadstormende kinesiske mærker, som i kraft af deres positioner på det enorme kinesiske marked reelt kan udfordre store spillere som Samsung og andre.

Samsung er fortsat verdens største leverandør fuldt af Apple.

På tredjepladsen kommer Huawei, mens den herhjemme helt ukendt producent, Oppo, er dukket op på fjerdepladsen over verdens største smartphone-producenter.

Oppo blev stiftet i 2011 og findes nu i Asien, Mellemøsten og Afrika.

Selskabet har i årets første kvartal solgt 18,5 millioner smartphone - 153 procent mere end i samme kvartal i fjor.

På femtepladsen finder vi det kinesiske selskab Xiaomi, mens også kinesiske Vivo ligger højt på listen.

Læs også:

Nedtur for Apple: Salg af iPhone falder for første gang siden 2007

Derfor har iPhone-salget ramt muren - og sådan kommer Apple tilbage på vækstsporet

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere