Artikel top billede

Ny it-direktør til Region Midtjylland: Skifter fra anden dansk it-toppost

Region Midtjylland har ansat Claus Kofoed som ny it-direktør, efter at den tidligere it-topchef blev CIO i Rigspolitiet.

Claus Kofoed er navnet på den nye it-direktør i Region Midtjylland.

Han kommer fra en stilling koncern it-chef i Region Nordjylland og kender således alt til it-arbejdet i en region, når han overtager posten som it-direktør i Region Midtjylland 1. juni.

Stillingen i Region Midtjylland har været ledig, siden Lars Ole Dybdal tidligere i år sagde op, da han fik CIO-jobbet i Rigspolitiet. Læs om det her.

Forstår sundhedsvæsenet

Claus Kofoed har tidligere også haft topposter i TDC og Energinet.dk, før han kom til Region Nordjylland.

"I et meget stærk ansøgerfelt har vi peget på en leder, der kan udvikle organisationen og skabe resultater sammen med andre. Claus Kofoed har vist megen forståelse for netop sundhedsvæsenets behov for effektiv og driftssikker it-understøttelse og en stor respekt for den indsats, der ydes i sundhedsvæsenet."

"Så jeg er sikker på, at vi har fået en fantastisk dygtig leder, der kan både konsolidere og udvikle it-området," udtaler koncerndirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lars Ole Dybdal nåede kun at være it-direktør i Region Midtjylland i knap to år, men fik alligevel pæne ord med på vejen mod CIO-stillingen i Rigspolitiet.

Regionen har blandt andet fremhævet en stabil drift af vitale patientinformationssystemer, en ny serviceportal for alle regionens ansatte, struktureret udnyttelse af business intelligence og en ny fælles regional it-platform som de mål, Region Midtjyllands IT har nået, mens Lars Ole Dybdal var it-direktør.

Claus Kofoed er 58 år og bor i Beder syd for Aarhus. Han er gift med en ledende terapeut på Aarhus Universitetshospital og har to voksne døtre og en søn på 17 år.

Læs også:

Årets CIO 2016: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere