Artikel top billede

Roamingpriser i frit fald: Så lidt skal du fremover betale for mobilsurf og sms'er over hele Europa

Inden roaming formentlig forsvinder helt til næste år, vil du opleve et markant prisfald i år, hvis du hiver mobilen frem i Italien, Finland eller et andet EU-land. Se her, hvordan roamingpriserne er nu og under din sommerferie.

Roamingtiderne i EU er en saga blot til næste år i 2017 for cirka en halv milliard europæere med smartphones og andre computerenheder i lommerne.

Det kan du læse mere om her: Roaming-taksterne i EU bliver fjernet i 2017

Men allerede til sommer kan du glæde dig over, at priserne på mobiltelefoni angående tale, sms og dataforbrug rasler mod bunden.

Det skyldes, at teleselskaberne udover den hjemlige pris kun må lægge et mindre roamingtillæg, når mobiltelefonen bliver fisket frem og brugt af europæere i andre EU-lande.

Forsvinder helt om et år

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har på sin hjemmeside samlet de nye roamingpriser, som allerede gælder for i dag.

Her forklares det også, at siden EU begyndte at regulere i roamingpriserne i 2007, er hr. og fru Danmarks roamingudgifter i Europa faldet med 90 procent.

Reguleringen blev en realitet, efter teleindustrien i flere år havde bedyret, at det frie marked ville sørge for billige roamingpriser, hvilket aldrig for alvor kom til at ske.

Det kan du læse mere om her: Danskere bliver flået af telebranchens roamingpriser

Og som nævnt forsvinder roamingspøgelset helt til næste år, hvis de politiske forhandlinger ellers forløber som forventet.

"Fra 15. juni 2017 skal forbrugerne som udgangspunkt betale den samme pris for at bruge mobilen i de øvrige EU-lande, som de gør derhjemme. Det forudsætter dog, at man forinden får nedsat de afregningspriser, som mobilselskaberne tager hos hinanden i forbindelse med roaming," lyder det på Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets hjemmeside.

Her er de nye roamingpriser

Fra starten af maj og frem til den 15. juni 2017 kan du dog stadig forvente markant lavere mobilpriser ude i Europa.

Ministeriet har på sin hjemmeside opgjort, hvad de gamle priser lød på, og hvad du fremover skal betale.

Den oversigt kan du se her:


Kilde: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere