Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vigtig it-topstilling på spil: Ny it-direktør får ansvaret for 300 medarbejdere

Københavns Kommune har netop slået en ny it-topstilling op, hvor man som it-direktør får ansvaret for cirka 300 medarbejdere og et væld af it-opgaver.

Det er næppe hvem som helst, der kan komme i spil til en ny it-topstilling i København, men for personen med den rette profil er der udsigt til et ganske spændende job.

Københavns Kommune søger nemlig en ny direktør til Koncern IT.

"Koncern IT er en af Danmarks største it-arbejdspladser og en selvstændig koncernenhed i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning (ØKF)," fremgår det af opslaget, hvor man også får et indblik i, hvad den nye direktør præcis skal stå i spidsen for:

"Koncern IT har to centerchefer, 12 kontorchefer og cirka 300 medarbejdere. Du får direkte reference til den økonomiansvarlige direktør i ØKF, en plads i ØKF's koncerndirektion og et selvstændigt budgetansvar for Koncern IT."

Koncern IT er en nyoprettet enhed, der er udskilt fra Koncernservice i Københavns Kommune.

"De seneste år har Koncernservice skabt gode resultater på it-området, og Koncern IT er dannet for at sikre et fortsat fokus på fagligheden. Som koncernenhed arbejder Koncern IT tværgående i hele kommunen og leverer services til kommunens syv forvaltninger," fremgår det af opslaget.

Automatisering og komplekse systemer

Den kommende direktør for Koncern IT skal blandt andet sikre forandringer, der skal til for løbende at effektivisere kommunen - herunder blandt andet "opfylde kommunens behov for automatisering, digitalisering og komplekse systemer."

Du kan læse mere om ambitionerne om automatisering i dette interview med Stig Lundbech fra Københavns Kommune.

Hvis man vil i betragtning til den nye it-topstilling, skal man blandt have et "konstant fokus på målopfyldelse" og være "drevet af lysten til at levere synlige resultater."

Læs også:

Skat dropper CIO-rollen og indfører helt ny it-organisation: Derfor er det nødvendigt

Massive udfordringer truer it-afdelingerne: Seks nødvendige tiltag kan hindre en knock-out

Når CIO'en selv skal stå skoleret: Her er it-chefens egen chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere