Artikel top billede

Microsofts danske udviklingscenter i Lyngby har spillet en central rolle i udviklingen af det nye ERP-produkt, som indtil videre går under navnet Project Madeira.

Udviklet i Danmark: Her er Microsofts nye økonomisystem - Madeira

Dansk udviklingscenter spiller stor rolle i Microsofts nye ERP-system, som skal sparke dørene ind til mindre virksomheder.

Der ligger en meget dansk tankegang bag et helt nyt stykke ERP-software, som Microsoft for nylig sendte i teknisk preview i USA.

Det nye program går indtil videre under navnet "Project Madeira", og ligesom Microsofts rent danske produkt, C5, er det designet til at opfylde små virksomheders behov for at holde styr på bankkonti, fakturaer, kundeoplysninger, lager, salg og indkøb.

Chef for Microsofts danske udviklingscenter, Marko Perisic, fortæller til Computerworld, at Madeira afvikles et hundrede procent på cloud-platformen Azure.

Og som stort set alt andet forretningssoftware, Microsoft har præsenteret de seneste år, lover det nye produkt også fuld integration med applikationerne i Office 365 plus mulighed for at afvikle Madeira-softwaren via mobile devices - uanset om styresystemet er Android, iOS eller Windows.

Det nye produkt er i vid udstrækning bygget af udviklere i Microsofts danske udviklingscenter Lyngby. Så også på den led er der stadig et markant dansk aftryk på den nye Microsoft-satsning.

Læs mere:
Microsoft skruer gevaldigt op for dansk udviklingscenter: Hyrer udviklere i bundter

Softwaren i Madeira er bygget på samme kerne som det eksisterende Microsoft-produkt NAV - som i parentes også har danske rødder. Men Microsoft understreger, at Madeira er noget andet end NAV.

First stop USA - og så måske i Danmark

Nordamerika bliver det første marked, hvor Madeira bliver lanceret fuldt ud. På det amerikanske marked vil Microsoft i første omgang gå efter kunder, der har fra 10 til 99 brugere.

Men Marko Perisic er helt åben om, at det nye produkt helt givet vil blive introduceret på andre markeder - eksempelvis i Danmark.

Tidshorisonten for en dansk lancering ligger ifølge Marko Perisic et sted mellem seks til 18 måneder ude i fremtiden. Men han understreger, at Microsoft endnu ikke har endeligt besluttet, hvordan Microsoft vil rulle Madeira ud udenfor USA.

"Vi har nu en platform, hvor vi meget hurtigt kan bygge løsninger rettet mod udvalgte kundesegmenter. Så vi kan vi også lancere Madeira i andre lande som for eksempel Danmark."

"Om vi så vælger at rette Madeira mod det kundesegment, som i dag bruger C5 er et spørgsmål om, hvordan vi prioriterer vores forretning," siger Marko Perisic.

Men skal man for alvor tage de danske briller på, er det nærliggende at se lanceringen af Madeira, som Microsofts forsøg på at kopiere de sidste 25 års danske succes med C5.

Og at Madeira skal være med til at sparke dørene ind hos millioner af små virksomheder rundt om i verden, som ifølge flere analytikere i de kommende år vil være de mest købevillige kunder på det globale marked.

Mindre virksomheder har det nemlig med at blive større, og Madeira er ifølge Microsoft designet til, at de kunder, der i dag er små, på et senere tidspunkt kan springe ud i en fuldt udbygget NAV-løsning.

"Det, der er afgørende for kunderne er, at have en løsning, der kan skalere på tværs de forskellige kundesegmenter, så de ikke skal tænke på, hvad de skal købe de næste to, tre eller fire år," slutter Marko Perisic.

Læs også:

Microsoft skruer gevaldigt op for dansk udviklingscenter: Hyrer udviklere i bundter

Microsoft satser på comeback for C5: Vil vinde de små danske kunder tilbage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere