Artikel top billede

Stor dansk fiber-fusion godkendt: Nu begynder jagten på nye bredbåndskunder

Syd Energi (SE) og Nyfors er klar til at smelte sammen. Det nye selskab går efter at hente endnu flere fiber-kunder.

Alle sten er nu ryddet af vejen, og planerne om at fusionere Syd Energi (SE) og Nyfors, som blev annonceret sidste år, kan realiseres.

"Energi- og telekoncernen Syd Energi a.m.b.a.'s fusion med Nyfors a.m.b.a. er nu endelig underskrevet og godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," meddeler SE i en pressemeddelelse.

Det nye selskab ejes af 316.000 andelshavere, har 1.500 ansatte og 725.000 kunder og bliver således en ganske stor spiller på det danske bredbåndsmarked med udgangspunkt i SE's i forvejen markante position.

"Vores nye samlede selskab står langt stærkere på det danske marked, end vi ville have gjort som to selvstændige enheder. Den nye SE-koncern er en særdeles stærk muskel, der kan investere både regionalt og nationalt," udtaler administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.

Læs også: Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Han pointerer samtidig, at kundebasen på 725.000 skal vokse i det nye selskab.

"Det kundeantal skal fremover øges - ikke mindst ved at sætte endnu mere fart på udrulningen af højhastighedsbredbånd i Nordjylland samt ved fremover, at søge yderligere fusioner og partnerskaber."

Omsætning på fem milliarder kroner

Det nye, større SE vil få en årlig omsætning på cirka fem milliarder kroner og en årlig investeringsevne på omkring en milliard kroner, oplyses det.

Selv om SE er langt den største part i fusionen, er der udsigt til en markant udvikling også i Nyfors' nordjyske bagland.

"Vi ser frem til at vokse sammen med SE og skabe et nordjysk kraftcenter. SE og Nyfors er en stærk kombination, og nu starter rejsen mod at tilbyde kunderne nye, innovative produkter og ydelser i det samlede selskab," lyder det fra den anden part i fusionen, administrerende direktør Henrik Mentz fra Nyfors.

Med fusionen skal SE's lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles, og aktiviteter svarende til 120 stillinger bliver flyttet til Brønderslev. Fremover vil cirka 200 medarbejdere være beskæftiget i Brønderslev, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere meldt ud, at det er planen, at fiberudrulningen hos nordjyske Nyfors øges til helt op til 95 procent af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 procent.

Læs også:

Efter heftige milliard-investeringer: Nu er der opbrud i den danske fiberbranche

Syd Energi har investeret fem milliarder i fiber - men det kniber med tilslutningerne

Stor dansk fiber-fusion på vej: Vil sætte fart på fiber-udrulningen

Vejen banet for stor dansk fiber-fusion




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere