Artikel top billede

Microsofts nyeste browser-løsning: Edge og Internet Explorer i tæt samspil

Microsoft erkender, at Internet Explorer stadig er en nødvendig browser i mange virksomheder. Ny løsning skal sikre et bedre samspil med den nye Edge-browser.

Det kan godt være, at det efterhånden er længe siden, at Microsoft meddelte, at Internet Explorer skulle udfases og erstattes af den nye Edge-browser, der blev født sammen med Windows 10.

Edge-browseren rummer en række smarte funktioner og kommer i et moderne design med høj sikkerhed i fokus.

Alligevel har det vist sig sværere end som så at få IE-brugerne til at tage den nye Microsoft-browser til sig.

Det gælder ikke mindst i virksomhederne, hvor der kan være mere tekniske argumenter for at holde fast i IE, da en del løsninger er designet specifikt til den browser.

Derfor kommer Microsoft nu med et nyt tiltag, der skal sikre et bedre samspil mellem Edge og Internet Explorer i erkendelsen af, at den nye browser ikke erstatter den gamle lige med det samme.

"Mens Microsoft Edge er standardbrowser i Windows 10 og er den bedste for de fleste brugere, anerkender vi, at nogle virksomhedskunder har forretningsapplikationer, der er bygget specifikt til ældre web-teknologier, der kræver Internet Explorer 11," skriver Microsoft i et blogindlæg.

Sådan fungerer det

Det er allerede i dag muligt at anvende 'Enterprise Mode' i Edge til at åbne sider i IE11, men når sommerens store Windows 10-opdatering frigives, vil der være endnu bedre muligheder for at sikre samspillet mellem Edge og IE, meddeler Microsoft.

Blandt andet bliver det muligt at bestemme på forhånd, hvilke specifikke websider Egde skal åbne i Internet Explorer 11, så man slipper for en advarsels-side som mellemled.

"IE11 vil ganske enkelt loade oven på Microsoft Edge uden ekstra indsats, hvilket hjælper brugerne med hurtigere at udføre de opgaver, de skulle løse."

Det bliver dog samtidig muligt at indstille Edge til oplyse brugerne om, hvorfor IE11 bliver åbnet.

Samtidig gør Microsoft det nu lettere for virksomhedernes it-administratorer at sikre, at IE11 kun anvendes i de tilfælde, hvor Edge ikke kan benyttes.

"Denne tilgang sikrer ikke alene, at ny udvikling finder sted på den moderne webplatform, som Microsoft Edge understøtter, men sikrer også, at jeres brugere kan køre med en browser, der er designet til bedre produktivitet, sikkerhed og rendering uden at ofte kompatibilitet med legacy-applikationer," skriver Microsoft i blogindlægget.

"Den mere sikre Microsoft Edge er standard-browser for dine daglige opgaver, og den mindre sikre Internet Explorer 11 anvendes kun til sider på din virksomheds kompatibilitets-liste," lyder konceptet nu i Microsoft-land. 

Læs også:

Microsoft klar med afgørende nyt om Edge: Nu kommer alle browser-udvidelserne

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere