Artikel top billede

Efter katastrofale salgstal: Ny stor fyringsrunde i Microsoft

Opdateret: Microsofts mobile nedtur koster nu et stort antal medarbejdere jobbet.

Som vi fortalte i sidste uge, har Microsofts markedsandel på smartphone-markedet nu taget endnu et katastrofalt dyk til blot 0,7 procent af det globale marked.

Det har fået Gartner til at tvivle på fremtidsudsigterne for Microsofts mobil-projekt. Læs om det her.

Men nu koster de ringe salgstal også dyrt på de interne linjer hos Microsoft, hvor et stort antal medarbejdere mister jobbet. Det meddeler Microsoft i en netop udsendt pressemeddelelse.

I alt 1.850 stillinger i selskabet skal nedlægges, lyder beskeden, der vel at mærke kommer, efter at Microsoft i forvejen har været ramt af store fyringsrunder i mobil-afdelingerne efter opkøbet af Nokia i 2013.

"Vi fokuserer vores mobilindsats, hvor vi har differentiering - hos virksomheder, der sætter pris på sikkerhed, styring og vores Continuum, og hos forbrugere, der sætter pris på det samme," udtaler Microsoft-topchef Satya Nadella.

"Vi vil fortsætte med at innovere på tværs af enheder og med vores cloud-services på tværs af alle mobile platforme."

Her rammer fyringerne

Det er først og fremmest i Nokias hjemland, Finland, at den nye fyringsrunde rammer - her skal op til 1.350 stillinger i Microsoft Mobile Oy nedlægges. Dertil kommer yderligere 500 stillinger globalt.

"Handlingerne, der er relateret til dagens meddelelse, ventes i det store hele at være udført ved udgangen af kalenderåret og vil være helt fuldført i juli 2017, ved udgangen af selskabets næste regnskabsår," lyder det videre fra Microsoft.

Læs også: Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Dagens melding fra Microsoft kommer under et år efter, at selskabet valgte at fyre 7.800 medarbejdere på grund af udfordringerne på mobil- og smartphonemarkedet.

Da det skete i juli sidste år, foretog Microsoft samtidig en kæmpe-afskrivning på 7,6 milliarder dollar - omkring 51 milliarder kroner - på købet af Nokias mobil-division, som Microsoft i sin tid overtog for omkring 40 milliarder danske kroner.

Også i forbindelse med den nye fyringsrunde nedskriver Microsoft værdien - denne gang med omkring 6,4 milliarder kroner.

Er det ved at være slut?

Den seneste Gartner-opgørelse over det globale salg af smartphones viste, at Windows-telefonerne i første kvartal 2016 fyldte blot 0,7 procent af det globale marked.

Der er ikke kun tale om et dramatisk fald i markedsandelen for Microsoft, men også i antal solgte smartphones.

Hvor der i første kvartal 2015 blev solgt 8,2 millioner Windows-smartphones på globalt plan, faldt det i første kvartal i år til 2,4 millioner smartphones. 

Læs også: Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af

Gartner-analytiker Anshul Gupta udtalte i den forbindelse til Computerworld, at Microsoft får svært ved at sikre en meningsfuld position på markedet.

"Vi ser ikke rigtig, at Microsoft vil hente markedsandele på smartphone-markedet i de kommende år," udtalte Anshul Gupta til Computerworld.  

"Hvis du skal have en meningsfuld markedsandel, vil det sige over fire-fem procent, og for at få det, skal du have fat i forbrugerne."

"Jeg ser, at Windows som et smartphone-økosystem mister tiltrækningskraften i forbrugersegmentet," lød konklusionen fra Gartner-analytikeren.

Læs også:

Microsofts smartphone-salg i katastrofalt dyk: Ekspert tror ikke længere på projektet

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere