Artikel top billede

Foto: Idg.se

Asus nye hjemmerobot er billigere end en smartphone - mød den her

Asus er klar med en hjemmerobot med en prisseddel, der er mindre end på en smartphone. Her kan du møde fremtidens digitale kæledyr, der vil bedåre både unge og ældre.

Asus, der nok er mest kendt for sine bærbare computere, har sat ingeniørerne i sving på et nyt område.

På Computex-messen, der løber af stablen i Taipei, har firmaet har således præsenteret et nyt og ganske charmerende bekendtskab i form af en lille sød hjemmerobot, der er blevet døbt Zenbo.

Den er cirka 60 centimeter høj og bevæger sin buttede krop, der minder om en iMac G4, rundt på et par gummihjul.

Prisen er på 599 dollar, svarende til godt 4.000 kroner, eller altså betydeligt mindre end en ny smart telefon. Det er dog stadig usikkert om den kommer i masseproduktion, men ved at vise den frem på messen, håber Asus i første omgang på, at kunne lokke udviklerne til at bygge apps til robotten.

Asus giver i videoen herunder eksempler på, hvad firmaet ser af anvendelsesmuligheder.

Ikke kun legetøj

4.000 kroner lyder måske af meget for det, som mange vil kalde et stykke legetøj, men robotten ser faktisk ud til at være ganske godt gennemtænkt.

Målgruppen er således ikke kun børn, men også deres forældre og bedsteforældre.

Til de mindste kan Zenbo bidrage med underholdning, spil, video og måske undervisning, mens det for farmor handler om videosamtaler, at anvende sociale medier eller til at overvåge om en ældre falder og ikke kan rejse sig igen.

Det er fortsat uklart, hvor meget intelligens robotten kan magte at håndtere, og hvor anvendelig den er i praksis, men det er faktisk ganske imponerende, hvor meget teknologi man kan sælge for mindre end prisen på en telefon.

Læs også:
Digital løbeven: Denne robot er din næste træningspartner

Googles robot-chef skifter til milliard-projekt hos Toyota: Skal udvikle kunstig intelligens i kæmpe-projekt

Her er Googles nye kamp-robot: Testes af elite-soldater




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere