Artikel top billede

Eksperter slår alarm: Alvorlig 0-dagssårbarhed til Windows sat til salg på nettet

Detaljerne om en alvorlig 0-dagssårbarhed i alle nyere Windows-versioner er blevet sat til salg på nettet til 90.000 dollars. Og det er et attraktivt tilbud for de it-kriminelle.

En 0-dagssårbarhed til Windows er i øjeblikket til salg på nettet for 90.000 dollar, lige knap 600.000 danske kroner.

Det skriver flere sikkerhedsmedier.

Blandt andet kan man hos Krebs on Security læse, at der er tale om tekniske detaljer om, hvordan man udnytter en alvorlig og endnu ikke patchet sårbarhed, der findes i alle nyere versioner af Windows.

"90.000 dollars Windows-sårbarheden, der kom til salg på det semi-eksklusive, russisksprogede cybercrime-forum 'exploit[dot]in' tidligere i denne måned tilhører en lidt mindre alvorlig klasse af software sårbarheder kaldet en "local privilege escalation" (LPE) bug."

"Denne type sårbarhed vil altid blive anvendt sammen en anden sårbarhed for, at man med succes kan levere og køre angriberens ondsindede kode," forklares det af sikkerhedseksperten Brian Krebs på Krebs on Security.

Det kan sårbarheden bruges til

Samtidig skriver Threatpost, at bagmændene hævder, at man via 0-dagssårbarheden vil kunne opnå administrator-rettigheder til en hvilken som helst Windows-maskine med Windows 2000 og frem til det nuværende Windows 10.

Og altså også selvom ofrene har installeret de nyeste sikkerhedsopdateringer.

En sikkerhedsanalytiker fra Trustwave siger til Threatpost, at it-kriminelle vil "være ivrige for at udnytte dette til malware og ransomware for at få en langt bedre ROI ved at kombinere sårbarheder."

I øvrigt skriver sikkerhedsmediet, at prisen på 90.000 dollars for detaljer om 0-dagssårbarheden umiddelbart ikke er helt galt på den i forhold til prisniveuet på "markedet".

Læs også:

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere