Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Microsoft i tæt parløb med kinesisk smartphone-milliardær: Prisen er 1.500 Microsoft-patenter

Amerikanske Microsoft og kinesiske Xiaomi har indgået en aftale om præinstallation af Office-pakken og Skype på kinesiske smartphones. Aftaleprisen er blandt overdragelsen af 1.500 Microsoft-patenter.

En fremtidssikring og et langvarigt samarbejde.

Sådan lyder budskabet fra Microsoft og den kinesiske telefonfabrikant Xiaomi med milliardæren Lei Jun i spidsen, efter de to parter har indgået forretningsaftaler om at hjælpe hinanden fremover.

For Microsofts vedkommende betyder aftalen, at Xiaomi præinstallerer softwarekæmpens Office-pakke og Skype-videochat på sine telefoner og tablets.

For Xiaomis part vil aftalen give den kinesiske hardware et solidt rygstød til at komme sikkert ud på udenlandske markeder, da betalingen for indgåelsen af aftalen er, at Xiaomi får overdraget 1.500 Microsoft-patenter.

Præcis hvilke patenter, der er tale om, har ingen af parterne ønsket at oplyse om.

Det skriver businessmediet Forbes.

Derfor gør Xiaomi det

Xiaomi blev grundlagt i 2010 og solgte cirka 70 millioner smartphones sidste år. Microsoft-patenterne skal sikre, at den kinesiske telefonopkomling kan fortsætte sit himmelridt især i udviklingslande i Østen.

Sidste år kostede en strid om patenter dyrt, da firmaet måtte trække nogle af sine telefonmodeller ud fra det enorme indiske marked

Nicole Peng, forskningschef for analysebureauet Canalys China vurderer situationen således over for Forbes:

"Xiaomi behøver virkelig at fastholde sine vækstrater. Og selvom det ikke er specificeret, hvilke Microsoft-patenter der er tale om, vil overdragelsen betyde, at det vil være de (patenter, red), som kan hjælpe Xiaomi med at komme ind på markeder i udviklingslandene."

Udover aftalen om præinstallering af Office-pakken og Skype på Xiaomi-telefoner og overdragelsen af Microsoft-patenter til den kinesiske smartphone-fabrikant, ønsker de to parter ikke at oplyse om detaljer i aftalen.

Du kan læse mere om aftalen på Microsofts hjemmeside.

Læs også:
Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere