Artikel top billede

Danske Bank vil indlede storoffensiv i kapløbet om at beskytte dine kritiske data

Nu har landets største bank fået nok. "Bankerne skal arbejde lige så tæt sammen, som de it-kriminelle gør," lyder det fra Danske Bank, der står klar med et sikkerhedsrammeværk.

Bankverdenen er en af de brancher, der hver dag må se it-angreb i øjnene fra første parket.

Det er her, pengene er, hvilket naturligvis også betyder, at det er her, der skal fiskes efter huller i sikkerheden.

Den situation vil bankerne, med Danske Bank i spidsen, nu gøre noget ved.

"De it-kriminelle arbejder tæt sammen om at finde og udnytte sårbarheder. For at imøde gå det, bliver vi nødt til at arbejde mindst lige så tæt sammen om at forsvare vores branche," siger Jim Ditmore, der er COO i banken.

Den udfordring har Danske Bank i samarbejde med blandt andet Nationalbanken arbejdet på at få skabt rammerne for i de seneste seks måneder.

Mange angrebsvinkler

Udfordringen er, at det ikke kun er bankerne, der angribes, men i højere grad kunderne, der er langt lettere ofre uden de avancerede sikkerhedsmekanismer, som anvendes i finansverdenen.

"Phishing er et helt klassisk eksempel på, at det kan betale sig at gå efter kunderne eller vores samarbejdspartnere fremfor direkte efter os," siger han.

Ligeledes er udfordringen at it-kriminalitet er uden landegrænser.

"Der er eksisterende samarbejder mellem banker i Norden og i EU, men de er ikke tætte nok. Nu har vi bygget et nordisk rammeværk, hvor banker og finansvirksomheder kan dele sikkerhedsoplysninger i detaljer."

Et konkret eksempel på hvad formålet med samarbejdet er, beskriver han på denne måde:

"Hvis en bank møder en sikkerhedstrussel, kan den deles med alle medlemmerne i realtid, der så kan bruge erfaringerne og beskytte sig. På den måde undgår man, at de forskellige banker skal opfinde den dybe tallerken hver gang."

Rammeværket er snart på plads, men banken mangler nu finansvirksomheder, som man kan samarbejde med.

"Senere i år bliver tjenesten rullet ud, så lige nu leder vi efter virksomheder, der vil være med til at dele data."

Hvorfor først nu?

Det lyder som en helt oplagt ide. Hvorfor har bankerne ikke gjort det for længst?

"Der er samarbejde mellem banker, men samtidig er der nok ikke en tilbundsgående kultur for at dele informationer. Men det er vi altså nødt til at gøre for at bekæmpe it-kriminalitet," siger han og fortsætter:

"Ligeledes har der nok været en forventning om, at andre myndigheder ville tage hånd om opgaven, men det har altså ikke været tilfældet. Derfor gør vi det selv."

Læs også:

Drop filialerne og din net-bank: Danskere på vej med den app-baserede bank - sådan fungerer den

Sådan skifter bank it-platform: "En tjekliste er altid utilstrækkelig, for du har altid glemt noget"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere