Artikel top billede

Godt nyt til Chrome-brugerne: Nu sluger browseren langt mindre batteri

Nu udgave af Chrome til Android trækker langt mindre på batteriet. Det er et nyt fokusområde hos flere browser-producenter.

Googles Chrome-browser til Android er netop frigivet i version 51.

"Denne release inkluderer to store pakker fyldt med performance og stabilitets-forbedringer og bringer også fanerne tilbage i Chrome-applikationen," meddeler Google.

Den nye Android-udgave af Chrome kommer efter, at desktop-udgaven blev frigivet i version 51 i sidste uge.

I begge udgaver er det ikke mindst performance-forbedringerne, der er værd at hæfte sig ved.

Google har ved hjælp af nye algoritmer minimeret browserens unødige arbejde ved indlæsning og rendering af websider og webindhold og dermed og unødigt pres på batteriet.

Resultatet er - i hvert fald på papiret - at batteritiden på en Android-smartphone, hvor man anvender Chrome, vil kunne forbedres med op til 37 procent.

Det skriver blandt andre Hot Hardware

Du kan hente den nye Chrome-browser til Android via Google Play her.

Øget fokus på strømforbruget

Batteri-nyheden kommer få uger efter, at en anden browser-producent, Opera, lancerede en ny strømsparefunktion.

"Vi er den første store browser, der inkluderer en dedikeret strømspare-tilstand, der er designet til at forlænge din bærbares batteritid med op til 50 procent sammenlignet med eksempelvis Google Chrome," meddelte Opera.

"Afhængig af din hardware-type kan det betyde adskillige timers ekstra browsing, før du er nødt til at oplade din bærbare," lød det videre.

Hvis man vil opnå strømbesparelser i Opera-browseren, må man dog samtidig acceptere, at visse funktioner i browseren slås fra.

For at sikre den bedre batteritid, er der blandt andet reduceret aktivitet på faner i baggrunden, ligesom animationer og browser-temaer sættes på pause.

Også i de seneste udgaver af Firefox har udviklerne haft fokus på strømforbruget. 

Når browser-producenterne i stigende grad fokuserer på denne del af browseren, skyldes det nok ikke mindst, at mere og mere af trafikken på internettet finder sted via browsere på smartphones og tablets frem for på en traditionel computer, der er sluttet til en stikkontakt. 

Læs også

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Vildt løfte fra ny browser: Få 50 procent mere ud af din bærbares batteri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere