Artikel top billede

It-distributøren Tech Data har fundet ud af, hvem der fremover skal stå i spidsen for selskabets danske forretning.

Ny topchef: Tidligere Atea-chef i spidsen for Tech Data

Den tidligere Atea-direktør Martin Trolle skal stå i spidsen for it-distributøren Tech Datas danske forretning.

Landets næststørste it-distributør, Tech Data, har efter flere måneders søgen fundet en afløser for Hanne Sjøberg, der i marts i år meddelte, at hun forlod jobbet som øverste chef for selskabets danske afdeling.

Tech Datas nordiske direktør, Øyvind Säther, fortæller til Computerworld, at den nye mand på posten er den tidligere Atea-direktør Martin Trolle, som dermed returnerer til en karriere i it-branchen.

Han tiltræder sit nye job 1. juli.

"Vi er meget tilfredse med at kunne ansætte Martin Trolle, som afløser for Hanne Sjøberg. Han har den rette baggrund med stort kendskab til den danske it-branche. Det tror vi vil sætte ham i stand til at løfte Tech Data i Danmark," siger Øyvind Säther i en kommentar.

49-årige Martin Trolle var frem til sommeren 2014 chef for Ateas danske produktdivision.

Det seneste år har Martin Trolle dog slået sine folder som direktør i reklamebureauet Bacon, der er specialiseret indenfor virksomhedsbranding og videoproduktion.

I sit nye job får han ansvaret for forretning, som i sit seneste regnskab for første gang i 10 år kunne rapportere om et overskud på meget beskedne 1,6 millioner kroner ud af en omsætning på 2,4 milliarder kroner.

Det svarer dog til en vækst på omkring 20 procent.

Martin Trolle nåede i sin tid at arbejde for Atea i 15 år.

Da han forlod Atea i 2014 skete det i forbindelse med en større rokade på chefgangene hos it-mastodonten.

Læs mere om det her:
Atea ramt af chef-flugt: 13 chefer har forladt selskabet på blot et år

Som Atea-mand har han også været engageret i den interne produktlogistik med levering af store mængder af varer fra Ateas store lager i Sverige.

Den erfaring vil givetvis komme ham til gode i det nye job.

Læs også:

Tech Datas danske direktør færdig i selskabet efter første overskud i 10 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere