Artikel top billede

3D XPoint beskrives som den første helt nye teknologi siden NAND flash, som blev introduceret for 25 år siden. Dump: Intel (Youtube).

Lækket dokument: Nye diske fra Intel får næsten evigt liv - de er på vej nu

En ny type harddiske vil få de SSD-diske, som vi kender i dag til at fremstå som trætte, gamle og forældede. I følge et lækket dokument kommer de første to modeller i år.

I slutningen af året vil Intel lancere den næste generation af SSD-diske, viser et lækket dokument.

Ifølge Intel kan den nye hukommelsestype, som bedst kan beskrives som et kryds mellem DRAM og flashhukommelse, arbejde op til 1.000 gange hurtigere end traditionel flash.

Og på grund af designet husker hukommelsen data på samme måde som flash - selv når strømmen har været slukket, forsvinder data altså ikke.

Teknologien er ligeledes mange gange mere holdbar end de teknologier, der anvendes i SSD-diskene.

Det er naturligvis altid nemt at blive forblændet af hastighed, der selvfølgelig er stort skridt frem, men mindst lige så interessant er det, når holdbarheden kan forlænges så markant, hvis Intels forudsigelser altså holder vand.

En NAND-disk, som dagens SSD-disk, har op mod 10.000 læse-/skrivecyklusser, mens Optane skulle formå at klare en million, hvilket i praksis nærmest kan betegnes som evigt liv til harddisken.

Helt ny teknologi

Intel kalder teknologien for 3D XPoint, og den blev fremvist for cirka et år siden.

Intel fortalte første gang om Optane på IDF-udviklerkonferencen i august 2015 i San Francisco hvor Computerworld var med.

Læs mere her: Intel på vej med fem gange hurtigere SSD-drev - vil være klar allerede i 2016

Teknologien er udviklet i samarbejde med Micron og beskrives som den første helt nye teknologi siden NAND flash, som blev introduceret for 25 år siden.

Intel er dog ikke det eneste firma, der arbejder med lignende teknologier. IBM er et andet eksempel: Ny type hukommelse kan blive hurtigere end flash og billigere end DRAM

I forbindelse med lanceringen i 2015 blev lanceringstidspunktet kun vagt berørt og sat til engang i 2016, men nu beretter den taiwanesiske webside Benchlife, at de har fået nallerne i en hemmelig præsentation fra Intel, som viser, hvornår Optane skal lanceres.

Planerne er, at Intel kommer med tre produktserier.

De første to Mansion Beach og Stony Beach skal lancers i slutningen af 2016. I starten af 2017 følger så Brighton Beach.

De to førstnævnte og først kommende produkter henvender sig til virksomhedslaget.

Brighton Beach ser ud til at være bestemt for kraftige arbejdsstationer eller måske it-entusiaster med tykke tegnebøger, mens Stony Beach skal sætte fart i serverhallerne.

Brighton Beach ser ud til at blive en mere budgetvenlig udgave af teknologien.

I videoen herunder præsenterer Intel sin teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere