Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Sikkerhedsfirma advarer: Populære domæner konfigureret helt forkert - åbner ladeport for phishing-angreb

Over halvdelen af de mest populære webdomæner er konfigureret på en måde, så de it-kriminelle kan lave udspekulerede phishing-angreb via såkaldt email spoofing.

Det er alt for let for de it-kriminelle at sende phishing-mails, der ser ud til at komme fra domæner, som man normalt stoler på.

Såkaldt email spoofing er et stigende problem, fordi brugerne, når de ser en velkendt afsender i indbakken, er mere tilbøjelige til at hoppe på de it-kriminelles fupnumre og afgive ellers fortrolige informationer.

De kriminelle udnytter, at mange velkendte og velbesøgte domæner har åbnet en dør på klem, så det er muligt at sende spoofede emails.

Det skriver det svenske sikkerhedsfirma Detectify.

Læs også: Advarsel til Apple-brugerne: Dansk fup-mail i omløb - se den her

Detectify har scannet top 500-listen fra Alexa, der indeholder de mest besøgte websider i verden.

"Vi opdagede, at mindre end halvdelen af disse domæner har konfigureret email-autentificering korrekt for at forhindre spoofede emails bliver sendt fra deres domæner, hvilket betyder, at brugerne er i risiko for at modtage falske emails, der ser ud til at komme fra domæner, som de stoler på."

"For at forhindre spoofede emails, skal alle systemer manuelt konfigureres korrekt til den højeste autentificerings-standard," skriver Detectify og tilføjer, at denne proces desværre er temmelig kompliceret og derfor ofte ikke gribes korrekt an.

Løsningerne findes

Detectify forklarer, at man er nødt til at konfigurere autentificeringen med eksempelvis SPF og DMARC for at sætte en stopper for email spoofing.

"Det er dog meget almindeligt, at SPF ikke konfigureres korrekt, og at virksomheder er i risikozonen uden at være klar over det," lyder det fra sikkerhedsfirmaet.

"Vores research viser, at kun 42 procent af top 500 Alexa-siderne anvender DMARC," lyder det samtidig.

Læs også:

Phishing-angreb mod Rigshospitalet: Svindlerne sendte fup-mail - og fulgte op med telefonopkald

Ny type phishing-mail har din chef som afsender

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere