Artikel top billede

"Fotomodeller er den medarbejdergruppe, der er mest udsat for automatisering. Men også læger og advokater er udfordret"

Interview: "Fotomodeller er den medarbejdergruppe, der er mest udsat for automatisering. Også den del af lægearbejde, der handler om diagnosticering vil blive udfordret. Det samme gælder den del af advokatens arbejde, der handler om at gennemlæse sager og finde mønstre og skjulte oplysninger i dem."

Anders Hvid, CEO og medstifter af rådgivningsvirksomheden DareDisrupt samt medforfatter af bogen "Forstå fremtiden": Hvordan kommer robotterne til at ændre måden vi arbejder på?

"Før i tiden åd automatiseringerne ind på os nedefra. Dengang var det især job, hvor det handlede om at løfte tunge ting, der blev automatiserede. 

Men i dag ser vi, at kunstig intelligens også gør det muligt at automatisere andre typer job.

Nu går det især ud over den type job, hvor der arbejdes med meget store mængder data, som der skal drages konklusioner på baggrund af. 

Vi ser altså en ny form for automatisering, hvor en stor del af juristerne, lægerne og revisorernes arbejde også vil blive automatiseret."

Hvordan vil det påvirke vores arbejdsmarked?

"Det vil påvirke vores arbejdsmarked på den måde, at de job vi kommer til at udføre vil blive mere menneskelige, mens maskinerne kommer til at overtage de dele af vores job, der er rutineprægede og standardiserede. "

Hvilke job er i farezonen?

"Der er nogle ret overraskende job i mellem.

Eksempelvis var der for nylig en undersøgelse, der viste at fotomodeller er den medarbejdergruppe, der er mest udsat for automatisering. Det skyldes Photoshop, 3D-renderinger og andre former for digital billedebehandling. 

Men jeg tror også, at den del af lægearbejde, der handler om diagnosticering i fremtiden vil blive udfordret.

Det samme gælder den del af advokatens arbejde, der handler om at gennemlæse sager og finde mønstre og skjulte oplysninger i dem.

Det betyder dog ikke, at vi dermed kan konkludere, at lægens eller advokatens arbejde pludselig bliver overflødiggjort.

I stedet kommer de formodentligt til at bruge deres tid på noget andet.

Akkurat som vi ser, at bibliotekaren ikke længere sætter bøger i alfabetisk orden, men i stedet er en kulturformidler.

Vi kan eksempelvis håbe, at det betyder at lægerne nu får mere tid til at tale med patienten og være mere nærværende."

Hvilke job bliver det svært at automatisere?

"Når den kunstige intelligens rammer os, så tror jeg, at det der kommer til at stå tilbage bagefter er "det kreative menneske". Det intuitive og skævt-tænkende menneske. 

For alle skakrobotter vil kunne slå et menneske i skak, men et menneske, der arbejder sammen med en skakrobot kan slå alle skakrobotter.

Det vil altså sige, at kombinationen af den menneskelige intuition og robottens evne til at se mønstre og se langt vil ende med at blive den vindende faktor.... i hvert fald indtil videre. "

Læs også: Inden 2020 vil én af disse teknologier forandre dit liv totalt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere





Flere artikler om Job & Karriere

Her er 10 spændende it-job som er ledige lige nu: Søg dem her

Der er en masse ledige stillinger derude, og vi har udvalgt 10 it-stillinger fra hele landet, som du kan søge her og nu.

Vi har fundet 10 spændende it-stillinger, som du kan søge nu
Tag det næste skridt i din karriere: Her er 10 spændende stillinger, som du kan søge lige nu
På udkig efter nyt job? Vi har fundet 10 ledige stillinger til dig
Vi har fundet 10 fristende it-stillinger til dig - søg dem lige her

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu