Artikel top billede

Foto: Philip MacKenzie. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle og Microsoft i tænkeboks efter EU-exit: Vil intet som helst sige

Hverken Oracle eller Microsoft med øget fokus på cloud-centre i Storbritannien ønsker at kommentere på konsekvenserne af briternes nej til EU. Det gør britisk handelsorganisation til gengæld, og du kan her få svar på, hvad der skal ske i de kommende uger.

Oracle og Microsoft er blot to af it-giganterne, der har cloud-centre i Storbritannien. 

Begge it-selskaber har oven i købet for nogenlunde nylig fortalt alle, der ville lytte på dem, at de vil udvide deres cloudforretninger i Storbritannien.

Med briternes noget overraskende stemmeresultat omkring kongerigets udmeldelse af EU, har tonen nu fået en helt anden lyd.

"Vi har ingen kommentarer til valget i Storbritannien," lyder det i kor fra Microsoft og Oracle til Computerworld.

Vi ville ellers gerne have spurgt it-giganterne om, hvad deres placeringer af britiske cloudcentre betyder angående EU's regler for datasikkerhed, muligheder for rekruttering af personale, EU's persondataforordningen og Privacy Shield-dataudvekslingsaftalen mellem USA og EU, som er afløseren for Safe Harbor.

Du kan læse mere om Privacy Shield her: Slå koldt vand i blodet: Den nye Safe Harbor-aftale har lang vej igen

Planerne lå klar

Mens reaktionen ovenpå Brexit fra Microsoft og Oracle er noget fåmælt, har selskabernes britiske cloudplaner ellers været udskreget højt til alle sider.

For Microsofts vedkommende skulle cloud-udvidelsen i Storbritannien betyde, at der mod slutningen af i år ville skyde en masse mindre cloudcentre op af den britiske muld.

Det kan du læse mere om på Microsofts egen hjemmeside.

Tidligere i år kunne it-nyhedssitet ZDnet så oplyse sine læsere om, at Oracle også har haft planer om at udvide kraftigt med sin britiske sky i byen Slough, hvor blandt andre også VMware har et cloud-center.

Oracles cloudcenter i Slough servicerer ifølge ZDnet over 500 kunder, som altså må sidde uvidende i noget tid, inden it-giganten kommer med et budskab om, hvad briternes nej til EU betyder for kundernes data i Storbritannien.

Storbritannien er stadig EU-medlem

En ting er dog ganske vist: Ingen har i dag ovenpå gårsdagens afgørelse det fulde overblik over, hvad briternes nej til EU egentlig konkret kommer til at betyde for britiske cloudselskaber og deres kunder.

I en udmelding fra den britiske handelsorganisation Confederation of British Industry (CBI) med 190.000 virksomheder under vingerne udtaler direktør Carolyn Fairbairn, at den vigtigste opgave for den britiske regering handler om at skabe ro ikke mindst for forretningslivet.

"Den juridiske situation i dag er ikke anderledes i forhold til i går. Vi er stadig medlem af EU, og det vil vi være i de næste to år," forklarer hun og fortsætter:

"CBI vil sammen med det øvrige erhvervsliv arbejde med regeringen og vores allierede i Europa om at skabe de bedste betingelser for vækst," lyder det i en presseudmeldningen fra CBI.

Handelsorganisationens har udarbejdet en kort briefing om, hvad der skal ske for CBI og organisationens medlemmer i de kommende uger.

Den briefing finder du her.

Læs også:
TDC har hundredevis af ansatte i Storbritannien - men ingen plan klar efter EU-exit: "Vi tager det roligt"

Sådan vil en britisk exit fra EU ramme den danske it-branche




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere